Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
«Μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων που υπονομεύει την αξιοπιστία της ανώτατης εκπαίδευσης»

Το Κίνημα Δημοκρατίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι η πολιτική για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια λειτουργεί ως εργαλείο εξυπηρέτησης προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων, υπονομεύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς.

«Γαλάζιες περιστρεφόμενες πόρτες» στην ανώτατη εκπαίδευση

Στην ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατίας επισημαίνει: «Η αποκάλυψη ότι μέλος της ΕΘΑΕΕ, το οποίο συμμετείχε στην έγκριση άδειας για το ιδιωτικό πανεπιστήμιο «Ανατόλια», Ζιζή Παπαχαρίση, είναι απόφοιτος και δωρήτρια του ίδιου ιδρύματος, εγείρει σοβαρά ζητήματα διαφάνειας και σύγκρουσης συμφερόντων».

«Σαν να μην έφτανε αυτό», προσθέτει η ανακοίνωση, «ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός Παιδείας και δηλωμένος υποστηρικτής της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, αναλαμβάνει ρόλο καθηγητή και μέλους συμβουλευτικής επιτροπής σε ίδρυμα που αφορά άμεσα η νέα νομοθεσία».

Συνέχεια του «παζλ Ζώρα»

Το Κίνημα Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «πρόκειται για δύο ακόμη κομμάτια του «παζλ» που… ξεκίνησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Οδυσσέας Ζώρας, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ανέλαβε Πρύτανης του ιδιωτικού πανεπιστημίου Keel. Ωφελήθηκε δηλαδή άμεσα από τον ίδιο νόμο που εκείνος εισηγήθηκε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Αυτά τα περιστατικά δεν είναι τυχαία. Είναι η ίδια παλιά συνταγή: στήνουν το θεσμικό πλαίσιο και στη συνέχεια εξασφαλίζουν προνομιακές θέσεις για τους ίδιους και για τους εκλεκτούς της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας την πολιτική τους ως δήθεν “μεταρρύθμιση υπέρ των φοιτητών”».

Το Κίνημα Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέλει να παρουσιάσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως δήθεν “απελευθέρωση της γνώσης”, αλλά στην πράξη αυτό που βλέπουμε είναι ένα δίκτυο ημετέρων που αξιοποιεί κάθε νομική ρύθμιση για προσωπικά και πολιτικά οφέλη».

«Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και θεμέλιο της Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση. «Δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εργαλείο πελατειακών σχέσεων και εξυπηρέτησης λίγων. Το Κίνημα Δημοκρατίας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τέτοιες πρακτικές, να υπερασπίζεται τη διαφάνεια και να απαιτεί ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά της χώρας – όχι μόνο για τα “δικά τους”».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι ήταν ο «παιδοτρίβης» στην Αρχαία Ελλάδα;

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καφές
Γιατί ο καφές μειώνει την αποτελεσματικότητα της αντιβίωσης
Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα ίσως φαίνεται αθώο, όμως σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση και τη δράση ορισμένων...
Γιατί ο καφές μειώνει την αποτελεσματικότητα της αντιβίωσης
Πανάδες και φακίδες
Τρεις απρόσμενοι λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για τις πανάδες
Μια συζήτηση με την ειδικό στη βοτανοθεραπεία και παραδοσιακή κινεζική ιατρική, Βίκυ Κουλούρη, έφερε στο φως αιτίες που λίγοι φαντάζονται.
Τρεις απρόσμενοι λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για τις πανάδες
χριστ
8η πανελλήνια συνάντηση θεολόγων: Η ιεραποστολή της εκκλησίας και η σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση
Η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων: Στόχοι και δομή
8η πανελλήνια συνάντηση θεολόγων: Η ιεραποστολή της εκκλησίας και η σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση