Πέτσας: Οπωσδήποτε μέχρι το καλοκαίρι οι Πανελλαδικές
Για επιπλέον περιοριστικά μέτρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία και απάντησε ότι εξετάζεται τι θα γίνει καθώς υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και απόψεις.

Αναφορικά με τις πανελλαδικές ωστόσο, διαβεβαίωσε πως «οπωσδήποτε θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο να γίνουν πιο κοντά στην κανονική ημερομηνία». 

Ο κ. Πέτσας ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 του μήνα, ώστε να δώσουμε αυτό το χρονικό διάστημα στους ειδικούς, το περιθώριο, να σχεδιάσουν μια σταδιακή και σίγουρα μακρόσυρτη απόσυρση των έκτακτων μέτρων. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτό που με κόπο χτίσαμε. Την καμπύλη δηλαδή των κρουσμάτων που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και των θυμάτων -που δυστυχώς υπάρχουν- και είναι πολύ καλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είπε.

«Να μην υπάρξει εφησυχασμός έως τις 27 Απριλίου» σε σχέση με την τήρηση των μέτρων επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας προκειμένου «να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ειδικοί μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοριστικών μέτρων».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «καμία οικονομία δεν μπορεί να είναι έξι μήνες σε καραντίνα γιατί θα καταρρεύσει».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στο Mega ότι στην κυβέρνηση εξετάζονται τα σενάρια αυστηροποίησης του αριθμού τον μετακινήσεων αλλά και ο χρονικός περιορισμός τους, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα πρόστιμα ή να υπάρξει μεγαλύτερη επιβάρυνση σε όσους είναι υπότροποι. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι ενόψει Πάσχα.

Για την επιτήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, απέρριψε το ενδεχόμενο να συνδράμει ο στρατός σε αυτά, ενώ σχετικά με την Αστυνομία που επιτηρεί την εφαρμογή τους, είπε ότι «δεν είναι θέμα αστυνομοκρατίας, αλλά ατομική ευθύνης, να ακολουθούνται τα μέτρα».

Τέλος, για προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης από το Eurogroup, είπε ότι «θα υπάρξει ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη να έχουν πρόσβαση σε φτηνή χρηματοδότηση. Το θέμα είναι να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να είναι σαφές το μήνυμα ότι η Ευρώπη ενωμένη αντιμετωπίζει τα προβλήματα και κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τα κοινά προβλήματα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
aselgeia_7.jpg
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
Καταδίκη καθηγητή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων στους Παξούς – Η φωνή των θυμάτων σπάει τη σιωπή
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του