Πανελλήνιες 2021: Τα περσινά θέματα και οι λύσεις τους
Όλα τα θέματα που έπεσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, συγκεντρωμένα με τις λύσεις τους - Η ημερομηνία έναρξης των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων για γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ

«Μία ανάσα» χωρίζει πλέον όλους τους υποψηφίους και τους μαθητές από τις πανελλήνιες εξετάσεις, αφού σε λιγότερο από δύο μήνες θα κληθούν να διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  οι πανελλαδικές εξετάσεις 2021 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, το σχολικό έτος παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν ούτε φέτος οι ενδοσχολικές / προαγωγικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται αμετακίνητη αναφορικά με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αγνοώντας τις έντονες αντιδράσεις από τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Έτσι, οι προβλέψεις για τους 100.000 φετινούς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων είναι δυσοίωνες καθώς εκτός των επιπτώσεων της πανδημίας οι υποψήφιοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις αλλαγές που έφερε το νέο Νομοσχέδιο για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αναμένεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, να αφήσει εκτός Πανεπιστημίων το 30% των φετινών υποψηφίων.

Για να ανακοινωθεί η ελάχιστη βάση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι βαθμολογίες όχι μόνο στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και στα ειδικά μαθήματα, καθώς και στις πρακτικές δοκιμασίες, στα οποία έχει τεθεί και σε αυτά ελάχιστη βάση εισαγωγής.

panelladikes_panellinies_foitities_mathites_laptop.jpg

Το εύρος των συντελεστών με τους οποίους θα πολλαπλασιαστεί ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων, ώστε να προκύψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι μεταξύ 0,8 και 1,2. Στα Ειδικά Μαθήματα το εύρος είναι μεταξύ του 0,7 και του 1,1. 

Στη συνέχεια, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την ελάχιστη βάση για κάθε τμήμα και θα ανοίξει η πλατφόρμα του μηχανογραφικού δελτίου, προκειμένου να συμπληρώσουν τις επιλογές τους οι υποψήφιοι.

Από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις επιστρέφουν οι συντελεστές βαρύτητας στη βαθμολόγηση των δύο από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως ίσχυε έως το 2019. Ο βαθμός των δύο μαθημάτων βαρύτητας θα πολλαπλασιάζεται με 1,3 και με 0,7 αντίστοιχα, δηλαδή Αρχαία (1,3), Ιστορία (0,7), Μαθηματικά (1,3), Φυσική (0,7), Βιολογία (1,3), Χημεία (0,7), Μαθηματικά (1,3) και Οικονομία (0,7), ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο του υποψηφίου.

Φέτος θα υπάρξει ένα δεύτερο Μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΙΕΚ, σε συγκεκριμένες ειδικότητες, το οποίο θα συμπληρώσουν όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτά. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο. Το κριτήριο εισαγωγής στα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου. Ωστόσο εάν κάποιος υποψήφιος, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαχθεί και σε Πανεπιστήμιο αλλά και σε ΙΕΚ, τότε θα πρέπει να επιλέξει που θέλει να φοιτήσει.

Τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2020

Θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Πανελλαδικές 2020

Απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Θέματα Αρχαίων Ελληνικών

Θέματα Αρχαίων Ελληνικών - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις για το μάθημα  των Αρχαίων Ελληνικών

Θέματα Ιστορίας

Θέματα Ιστορίας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις για το μάθημα της Ιστορίας

Θέματα Κοινωνιολογίας

Θέματα Κοινωνιολογίας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις στο μάθημα της Κοινωνιολογίας

Θέματα Μαθηματικών

Θέματα Μαθηματικών - Πανελλαδικές 2020

Δείτε τις λύσεις στα Μαθηματικά 

Θέματα Φυσικής

Θέματα Φυσικής - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις για τη Φυσική

Θέματα Χημείας

Θέματα Χημείας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις στο μάθημα της Χημείας

Θέματα Βιολογίας

Θέματα Βιολογίας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις στο μάθημα της Βιολογίας

Θέματα Οικονομίας

Θέματα Οικονομίας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις στο μάθημα της Οικονομίας

Θέματα Πληροφορικής

Θέματα Πληροφορικής - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις για το μάθημα της Πληροφορικής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί: Βήμα - βήμα οδηγίες για τις αιτήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών - Πότε θα γίνουν οι δηλώσεις περιοχών

Εκπαιδευτικοί Αιτήσεις για Διορισμό στον ΟΠΣΥΔ ΕΔΩ

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Πράσινοι: Έξι προτάσεις στήριξης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
«Καταθέτουμε έξι προτάσεις πραγματικής και ουσιαστικής στήριξης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», επισημαίνουν οι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους
Πράσινοι: Έξι προτάσεις στήριξης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ντουντούκα
Λάρισα: Κινητοποίηση γονέων ενάντια στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 19.00, στο Αρχαίο Θέατρο, στην πικετοφορία που διοργανώνει το...
Λάρισα: Κινητοποίηση γονέων ενάντια στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση
tsakalotos
Τσακαλώτος: Στη Βρετανία ο Διονύσης και η Ελένη θα περνούσαν στις σχολές τους
Νέος γύρος αντιπαράθεσης στη Βουλή για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - «Η Ευρώπη θέλει περισσότερους νέους με πανεπιστημιακή μόρφωση», σημειώνει ο...
Τσακαλώτος: Στη Βρετανία ο Διονύσης και η Ελένη θα περνούσαν στις σχολές τους