golearn-engl_970-250
Πανελλήνιες 2021: Τα περσινά θέματα και οι λύσεις τους
Όλα τα θέματα που έπεσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, συγκεντρωμένα με τις λύσεις τους - Η ημερομηνία έναρξης των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων για γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ

«Μία ανάσα» χωρίζει πλέον όλους τους υποψηφίους και τους μαθητές από τις πανελλήνιες εξετάσεις, αφού σε λιγότερο από δύο μήνες θα κληθούν να διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,  οι πανελλαδικές εξετάσεις 2021 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, το σχολικό έτος παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Παρά το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν ούτε φέτος οι ενδοσχολικές / προαγωγικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται αμετακίνητη αναφορικά με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αγνοώντας τις έντονες αντιδράσεις από τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Έτσι, οι προβλέψεις για τους 100.000 φετινούς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων είναι δυσοίωνες καθώς εκτός των επιπτώσεων της πανδημίας οι υποψήφιοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις αλλαγές που έφερε το νέο Νομοσχέδιο για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αναμένεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, να αφήσει εκτός Πανεπιστημίων το 30% των φετινών υποψηφίων.

Για να ανακοινωθεί η ελάχιστη βάση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι βαθμολογίες όχι μόνο στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και στα ειδικά μαθήματα, καθώς και στις πρακτικές δοκιμασίες, στα οποία έχει τεθεί και σε αυτά ελάχιστη βάση εισαγωγής.

panelladikes_panellinies_foitities_mathites_laptop.jpg

Το εύρος των συντελεστών με τους οποίους θα πολλαπλασιαστεί ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων, ώστε να προκύψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι μεταξύ 0,8 και 1,2. Στα Ειδικά Μαθήματα το εύρος είναι μεταξύ του 0,7 και του 1,1. 

Στη συνέχεια, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την ελάχιστη βάση για κάθε τμήμα και θα ανοίξει η πλατφόρμα του μηχανογραφικού δελτίου, προκειμένου να συμπληρώσουν τις επιλογές τους οι υποψήφιοι.

Από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις επιστρέφουν οι συντελεστές βαρύτητας στη βαθμολόγηση των δύο από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως ίσχυε έως το 2019. Ο βαθμός των δύο μαθημάτων βαρύτητας θα πολλαπλασιάζεται με 1,3 και με 0,7 αντίστοιχα, δηλαδή Αρχαία (1,3), Ιστορία (0,7), Μαθηματικά (1,3), Φυσική (0,7), Βιολογία (1,3), Χημεία (0,7), Μαθηματικά (1,3) και Οικονομία (0,7), ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο του υποψηφίου.

Φέτος θα υπάρξει ένα δεύτερο Μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΙΕΚ, σε συγκεκριμένες ειδικότητες, το οποίο θα συμπληρώσουν όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτά. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο. Το κριτήριο εισαγωγής στα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου. Ωστόσο εάν κάποιος υποψήφιος, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαχθεί και σε Πανεπιστήμιο αλλά και σε ΙΕΚ, τότε θα πρέπει να επιλέξει που θέλει να φοιτήσει.

Τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2020

Θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Πανελλαδικές 2020

Απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Θέματα Αρχαίων Ελληνικών

Θέματα Αρχαίων Ελληνικών - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις για το μάθημα  των Αρχαίων Ελληνικών

Θέματα Ιστορίας

Θέματα Ιστορίας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις για το μάθημα της Ιστορίας

Θέματα Κοινωνιολογίας

Θέματα Κοινωνιολογίας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις στο μάθημα της Κοινωνιολογίας

Θέματα Μαθηματικών

Θέματα Μαθηματικών - Πανελλαδικές 2020

Δείτε τις λύσεις στα Μαθηματικά 

Θέματα Φυσικής

Θέματα Φυσικής - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις για τη Φυσική

Θέματα Χημείας

Θέματα Χημείας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις στο μάθημα της Χημείας

Θέματα Βιολογίας

Θέματα Βιολογίας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις στο μάθημα της Βιολογίας

Θέματα Οικονομίας

Θέματα Οικονομίας - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις στο μάθημα της Οικονομίας

Θέματα Πληροφορικής

Θέματα Πληροφορικής - Πανελλαδικές 2020

Οι λύσεις για το μάθημα της Πληροφορικής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Σημαντική μείωση των αριστούχων δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Μηχανογραφικό 2022: 12+1 Τμήματα ΑΕΙ που δεν είναι αυτό που νομίζετε

Πανελλήνιες 2022 - Βάσεις: Υπολογίστε τα μόριά σας εδώ με 3 click

Σπούδασε Νομική, Φαρμακευτική ή Ιατρική στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αλέξανδρος Κόπτσης 2021 υπουργείο παιδείας
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Το Α΄15νθήμερο του Αυγούστου θα έχουν γίνει και οι διορισμοί των μονίμων και οι προσλήψεις των αναπληρωτών

Πριν από τις 15 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί να έχουν γίνει τόσο οι μόνιμοι διορισμοί όσο και οι προσλήψεις αναπληρωτών...

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Το Α΄15νθήμερο του Αυγούστου θα έχουν γίνει και οι διορισμοί των μονίμων και οι προσλήψεις των αναπληρωτών
θάνατος εκπαιδευτικού
Πειραιάς: Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο εκπαιδευτικού μία ημέρα πριν βγει στη σύνταξη
«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή εκπαιδευτικός στον Πειραιά «μία ημέρα πριν βγει στην σύνταξη και πριν την ονομαστική του εορτή» - Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ
Πειραιάς: Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο εκπαιδευτικού μία ημέρα πριν βγει στη σύνταξη
Κορονοϊός: Γιατί η πανδημία χτύπησε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες;
Γιατί η πανδημία χτύπησε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πώς η κλιματική αλλαγή γεννά φόβους για την απελευθέρωση παλαιο-ιών;
Κορονοϊός: Γιατί η πανδημία χτύπησε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες;