ΙΕΠ: Διευκρινίσεις για την εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ' Λυκείου
Διευκρίνιση σχετικά με την εξεταστέα ύλη όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ' Λυκείου για το έτος 2019-2020

Όπως ανακοίνωσε το ΙΕΠ, σε συνέχεια της διευκρίνισης που αναρτήθηκε σχετικά με την εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών της Γ΄ τάξης του Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται καμία μεταβολή ως προς την εξεταστέα ύλη όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων  της Γ΄ τάξης του Λυκείου για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς τα Προγράμματα Σπουδών είναι κείμενα ευρύτερου περιεχομένου από την εξεταστέα ύλη.

Διευκρινίσεις σχετικά με την εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών της Γ΄Λυκείου

Μετά από ερωτήσεις εκπαιδευτικών, διευκρινίζουμε ότι η εξεταστέα ύλη για το έτος 2020 των Μαθηματικών της Γ΄ Λυκείου των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ' τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου, Γ' τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και Δ' τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, έχει ορισθεί με την Υ.Α 106428/Δ2/02-07-2019 (ΦΕΚ 2875 Β/05-07-2019).

Από την παραπάνω Υ.Α. προκύπτει ότι τα Στοχαστικά Μαθηματικά δεν είναι μέρος της εξεταστέας ύλης, ανεξαρτήτως του ότι συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σπουδών των Μαθηματικών Προσανατολισμού της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου (Υ.Α. 203584/Δ2/23-12-2019, ΦΕΚ 4904 Β/31-12-2019).

Διαβάστε ακόμα:

Γ' Λυκείου: Προγράμματα Σπουδών σε Οικονομία, Ιστορία, Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία, Κοινωνιολογία (ΦΕΚ)

 

 

 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Πανελλήνιες 2025: Με ποια κριτήρια επιλέγω σχολές για το Μηχανογραφικό μου;

Που θα ανέβουν οι βάσεις

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!