psari
Τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν στη θάλασσα μέχρι να είναι έτοιμα να γεννήσουν, οπότε ανεβαίνουν στο ποτάμι. Προσκολλώνται σε άλλα ψάρια όπως η πέστροφα χρησιμοποιώντας αναρρόφηση και ξύνουν το δέρμα.

Ο Κρεγκ Έβανς, ο οποίος πραγματοποιεί παραθαλάσσιες περιηγήσεις αναζήτησης τροφής στην Νοτιοδυτική Ουαλία εδώ και επτά χρόνια, μοιράστηκε τη φωτογραφία στη σελίδα του στο Instagram αφού εντόπισε το πολύδοντο πλάσμα ενώ βρισκόταν στην περιοχή. Ο Έβανς είπε στην MailOnline ότι η λάμπραινα της θάλασσας, πιστεύεται ότι υπάρχει εδώ και 340 εκατομμύρια χρόνια.

Μπορούν να φτάσουν τα 120 εκατοστά σε μήκος και τρώνε μεγαλύτερα ψάρια, χρησιμοποιώντας τα δόντια τους για να ρουφήξουν το αίμα τους. Το βάρος τους φτάνει τα 2,3 κιλά. Ωστόσο, τα αρχαία ψάρια – επίσης γνωστά ως «ψάρια βαμπίρ» – ζουν μια σύντομη ζωή, λέει ο Έβανς. «Αναπαράγονται τον Μάιο ή τον Ιούνιο και πεθαίνουν αμέσως μετά, ημέρες αργότερα».

«Βρήκα αυτό το νεκρό “Sea Lamprey” (λάμπραινα), ενώ ψάρευα θαλάσσια πέστροφα σε ένα ποτάμι της Δυτικής Ουαλίας. Αυτά τα θαύματα της φύσης γεννιούνται στο γλυκό νερό, τρέφονται με μικροσκοπικά φύκια και μικροοργανισμούς μέχρι να μεταναστεύσουν στη θάλασσα για να κυνηγήσουν μεγαλύτερα ψάρια. Έχουν ένα φοβερά τρομακτικό στόμα που προσκολλάται στο πλάι του ψαριού και το ρουφάει αίμα κ.λπ.

Αυτό ήταν περίπου 2 πόδια σε μήκος και ζύγιζε περίπου ένα κιλό. Μετά την ωοτοκία τον Ιούνιο πεθαίνουν όλα. Έχω δει πολλά από αυτά όλα αυτά τα χρόνια και το μόνο θηλαστικό που τα τρώει είναι οι ενυδρίδες. Αυτά τα αρχαία είδη ψαριών χωρίς γνάθο είναι σημάδι ενός υγιούς οικοσυστήματος.

Τα ψάρια βαμπίρ θεωρούνται λιχουδιά σε ορισμένα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας ( Lampreira marinha), χάρη στην υφή τους που μοιάζει με χέλι.

Είναι ένα παρασιτικό ψάρι που βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και στις Μεγάλες Λίμνες. Τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν στη θάλασσα μέχρι να είναι έτοιμα να γεννήσουν, οπότε ανεβαίνουν στο ποτάμι. Προσκολλώνται σε άλλα ψάρια όπως η πέστροφα χρησιμοποιώντας αναρρόφηση και ξύνουν το δέρμα. Τελικά το ζώο πεθαίνει από απώλεια αίματος ή μόλυνση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Θέλω να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανίσω τους τουρίστες» – Η αίσθηση της έλλειψης χώρου στην Αθήνα

Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

toumasatou
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ήμουν σίγουρη για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη»
Η ηθοποιός μίλησε για την ομόφωνη καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, στηρίζοντας τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν και τονίζοντας τη σημασία του θάρρους...
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ήμουν σίγουρη για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Αναπληρωτές σε τουριστική ομηρία: Το Υπουργείο Εσωτερικών «πετά το μπαλάκι» στους Δήμους
Χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς ευθύνη από την Πολιτεία, η στέγαση των αναπληρωτών αφήνεται στην τύχη των δήμων – την ώρα που οι «εξώσεις»...
Αναπληρωτές σε τουριστική ομηρία: Το Υπουργείο Εσωτερικών «πετά το μπαλάκι» στους Δήμους