Υλικά:
4 φέτες μοσχαρίσιο οσομπούκο (περίπου 300 γρ. η καθεμία)
8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
500 ml ζεστό νερό
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το οσομπούκο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε προσωρινά στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρά, ώστε να γλυκάνουν τη σάλτσα.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουν τα νόστιμα υπολείμματα.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα και σερβίρουμε ζεστό με πιλάφι ή πουρέ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ