Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/Jocser99/status/1407039185198923778 at this time, please check again later.
Επαγγελματική Εκπαίδευση
Σκοπός του προγράμματος να υπάρξει ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικού χρόνου

Το νέο πρόγραμμα - πείραμα ξεκινά στην Ιρλανδία και μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να υπάρχει πλήρης εικόνα της αποδοτικότητας του. 

Η διάρκεια του αναμένεται να έχει διάρκεια έξι μηνών και στοχεύει σε υγιή ισορροπία μεταξύ  εργασίας και προσωπικού χρόνου. 

Αν και έχει επίσημα ξεκινήσει, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2022, ενώ θα εφαρμοστεί στη συνέχεια στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι εταιρείες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εξαμηνιαίο πρόγραμμα θα λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση, ούτως ώστε να ρυθμίζουν τον όγκο εργασίας τους, σε τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Forsa, που αποτέλεσε πρωτοπόρο στην εφαρμογή του προγράμματος, πρέπει να εφαρμοστεί «σταθερή και ελεγχόμενη μετάβαση σε μια μικρότερη εβδομάδα εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Το πρόγραμμα ανακοίνωσε χθες ο Τζο Ο'Κόνορ, επικεφαλής εκστρατειών του Forsa, του συνδικάτου που εκπροσωπεί περίπου 80.000 εργαζόμενους στην Ιρλανδία, λέγοντας ότι το πρόγραμμα αυτό «συμβολίζει ένα ορόσημο για πραγματική μεταρρύθμιση των εργασιακών πρακτικών προς το καλύτερο».

«Εφηύραμε το σαββατοκύριακο πριν από έναν αιώνα. Καιρός να το ανανεώσουμε», σημείωσε.
 

https://twitter.com/Jocser99/status/1407039185198923778

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη
Υπουργείο Παιδείας: Υπεγράφη η απόφαση - Ιδρύεται Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη
«Οι νέοι μας μέσα από την δωρεάν φοίτηση, πρόκειται να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες και πραγματικές προοπτικές απασχόλησης στον χώρο του φαρμάκου,...
Υπουργείο Παιδείας: Υπεγράφη η απόφαση - Ιδρύεται Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά: «Η ΝΔ θέλει να “στερεώσει” τα σκάνδαλα και τις παθογένειες»
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να θεσμοποιήσει τις ολέθριες επιλογές της, υπονομεύοντας την παιδεία, το περιβάλλον και τη λογοδοσία των στελεχών της.
Νέα Αριστερά: «Η ΝΔ θέλει να “στερεώσει” τα σκάνδαλα και τις παθογένειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
LIVE – Μαρινάκης για Αναθεώρηση: «Τα κόμματα αντιμέτωπα με την ιστορία» – Τέλος στη μονιμότητα χωρίς αξιολόγηση
Live η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη – «Κάποιοι θα ξεβολευτούν» προειδοποιεί το Μαξίμου
LIVE – Μαρινάκης για Αναθεώρηση: «Τα κόμματα αντιμέτωπα με την ιστορία» – Τέλος στη μονιμότητα χωρίς αξιολόγηση