Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/Jocser99/status/1407039185198923778 at this time, please check again later.
Επαγγελματική Εκπαίδευση
Σκοπός του προγράμματος να υπάρξει ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικού χρόνου

Το νέο πρόγραμμα - πείραμα ξεκινά στην Ιρλανδία και μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να υπάρχει πλήρης εικόνα της αποδοτικότητας του. 

Η διάρκεια του αναμένεται να έχει διάρκεια έξι μηνών και στοχεύει σε υγιή ισορροπία μεταξύ  εργασίας και προσωπικού χρόνου. 

Αν και έχει επίσημα ξεκινήσει, θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2022, ενώ θα εφαρμοστεί στη συνέχεια στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι εταιρείες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εξαμηνιαίο πρόγραμμα θα λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση, ούτως ώστε να ρυθμίζουν τον όγκο εργασίας τους, σε τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Forsa, που αποτέλεσε πρωτοπόρο στην εφαρμογή του προγράμματος, πρέπει να εφαρμοστεί «σταθερή και ελεγχόμενη μετάβαση σε μια μικρότερη εβδομάδα εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Το πρόγραμμα ανακοίνωσε χθες ο Τζο Ο'Κόνορ, επικεφαλής εκστρατειών του Forsa, του συνδικάτου που εκπροσωπεί περίπου 80.000 εργαζόμενους στην Ιρλανδία, λέγοντας ότι το πρόγραμμα αυτό «συμβολίζει ένα ορόσημο για πραγματική μεταρρύθμιση των εργασιακών πρακτικών προς το καλύτερο».

«Εφηύραμε το σαββατοκύριακο πριν από έναν αιώνα. Καιρός να το ανανεώσουμε», σημείωσε.
 

https://twitter.com/Jocser99/status/1407039185198923778

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θάνος Γκώγκος
Βαρύ πένθος στο ΚΚΕ: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος
Συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατο του Θανάση Γκώγκου – Η πολυετής μάχη με τον καρκίνο και η παρακαταθήκη του στο ΠΑΜΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα
Βαρύ πένθος στο ΚΚΕ: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 48 του ο Θανάσης Γκώγκος