Thumbnail
Σε λάθος της Google φαίνεται ότι οφειλόταν ένα πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με τη συνδεσιμότητα της Ιαπωνίας στο Διαδίκτυο και επηρέασε πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της χώρας αυτής. 

Συγκεκριμένα, η διαδικτυακή κυκλοφορία που προοριζόταν για τους ιαπωνικούς παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ στάλθηκε στη Google αντί αυτών, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πολλές ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες, τα συστήματα πληρωμών των σιδηροδρόμων καθώς και ιστοσελίδες όπου οι χρήστες μπορούν να παίξουν παιχνίδια στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Google, το σφάλμα διήρκησε μόλις 8 λεπτά, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο χρειάστηκαν ώρες προκειμένου ορισμένες υπηρεσίες να επανέλθουν στη σωστή τους λειτουργία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Japan Times, ανάμεσα στις εταιρείες και υπηρεσίες που επηρεάστηκαν ήταν η Nintendo και ο σιδηροδρομικός φορέας East Japan Railway Company.

Στο δημοσίευμά του το BBC αναφέρει επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητρώο εκπαιδευτών ΣΑΕΚ
Ενημέρωση αποφοίτων ΣΑΕΚ (πρ. ΙΕΚ) για τις επικείμενες εξετάσεις
Νέα ενημέρωση για τους απόφοιτους ΣΑΕΚ - "Ξεκλειδώνουν" οι εξετάσεις - Άμεσα αναμένονται ανακοινώσεις! Τι αλλάζει για τους απόφοιτους
Ενημέρωση αποφοίτων ΣΑΕΚ (πρ. ΙΕΚ) για τις επικείμενες εξετάσεις