Ίδρυμα Ωνάση: Ανακοινώθηκαν 112 νέες υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές το 2026-2027

Κόσμος 0

Ξανά ξύλο στη τουρκική Βουλή - Δε γλίτωσε ούτε βουλευτίνα σε καροτσάκι

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για άλλη μια φορά η κατάσταση ξέφυγε στην τουρκική Βουλή, όταν ανεξάρτητη βουλευτής φόρεσε χειροπέδες και δέθηκε στο μικρόφωνο της έδρας.

Μια βουλευτίνα δέθηκε συμβολικά την Πέμπτη με χειροπέδες στο μικρόφωνο του βήματος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, διαμαρτυρόμενη για την συνταγματική αναθεώρηση που στοχεύει στην ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δένομαι στο βήμα για να πω "όχι" στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε η η Αϊλίν Ναζλιακά, κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πήγε τότε και ξήλωσε το μικρόφωνο για να δώσει τέλος στην ενέργεια της συναδέλφου της. Τότε η Ναζλιακά άρχισε να ουρλιάζει και άρχισε η «συμπλοκή».

Μια άλλη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κλώτσησε μία συνάδελφό της από το φιλο-κουρδικό κόμμα και αμέσως άρχισε το μαλλιοτράβηγμα. Κάποιες μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο, ενώ η ανάπηρη βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σαφάκ Παβέι, έπεσε κάτω όταν συνάδελφός της την έσπρωξε. Συνολικά, τέσσερις βουλευτίνες τραυματίστηκαν. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος