Β’ φάση αναπληρωτών: 6.500 προσλήψεις και μετά η Γ’ φάση – Όλες οι ημερομηνίες

Κόσμος 0

Γιλντιρίμ: Πιθανόν το καλοκαίρι του 2017 το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Η Τουρκία μπορεί να διεξαγάγει στην αρχή του ερχόμενου καλοκαιριού το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία περιλαμβάνει μια ενισχυμένη εκτελεστική προεδρία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό της εθνικιστικής αντιπολίτευσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα AKP σχεδιάζει να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο την πρότασή του για την αναθεώρηση του συντάγματος. Πρόσθεσε πως οι αλλαγές θα επιτρέψουν στον πρόεδρο να διατηρεί σχέσεις με το πολιτικό κόμμα του.

Ο Ερντογάν επιδιώκει εδώ και καιρό να αναθεωρήσει το σύνταγμα ώστε να ενισχύσει τις προεδρικές εξουσίες του. Για να επιτύχει την πλειοψηφία που χρειάζεται στο κοινοβούλιο ώστε να προκηρυχθεί το δημοψήφισμα, το AKP χρειάζεται την υποστήριξη του εθνικιστικού MHP.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Μισθοί εκπαιδευτικών 2026: Πόσα παίρνουν μόνιμοι, νεοδιόριστοι και αναπληρωτές – Όλοι οι πίνακες

Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός – Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή και την εβδομάδα που έρχεται

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος