Δημόσιο: Ποιοι υπάλληλοι θα λάβουν επίδομα έως 300 ευρώ

Κόσμος 0

Ιστορική απόφαση: Πρώτη καταδίκη τζιχαντιστή για καταστροφή αρχαίων μνημείων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Σε μία ιστορική καταδίκη τζιχαντιστή για καταστροφή αρχαίων μνημείων στην πόλη Τιμπουκτού προχώρησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την Τρίτη.

Πρόκειται για τον Άχμαντ Αλ Φάκι Αλ Μάχντι από το Μάλι, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών για κατεδάφιση ιστορικών μνημείων στην αρχαία πόλη.

Είναι η πρώτη φορά που η καταστροφή μνημείων αντιμετωπίζεται ως έγκλημα πολέμου, καθώς ο τζιχαντιστής κατέστρεψε μαυσωλεία αιώνων στον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο.

«Κύριε Αλ Μάχντι, το έγκλημα για το οποίο κριθήκατε ένοχος είναι πολύ σοβαρό» ανέφερε ο δικαστής Ραούλ Πανγκαλανγκάν, ενώ ο κατηγορούμενος δήλωσε από την πλευρά του ότι μετάνιωσε για τις πράξεις του.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος