Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεν της επέτρεψαν να εξέλθει της χώρας

Η σύζυγος του πρώην αρχισυντάκτη της μεγαλύτερης αντιπολιτευόμενης εφημερίδας της Τουρκίας, της Cumhurieyet, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για ένα ρεπορτάζ όπου αποκάλυπτε "κρατικά μυστικά", εμποδίστηκε σήμερα να φύγει από τη χώρα για να πάει στη Γερμανία όπου, κατά πάσα πιθανότητα, ζει πλέον ο άνδρας της.

Η πληροφορία αυτή μεταδόθηκε από πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε κατόπιν από τον ίδιο τον Τζαν Ντουντάρ μέσω του Twitter.

Τρεις εβδομάδες αφότου ο Ντουντάρ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στην εφημερίδα, η σύζυγός του, η Ντιλέκ Ντουντάρ, πήγε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να φύγει για το Βερολίνο, όμως της είπαν ότι δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Το διαβατήριό της, που είχε ακυρωθεί τον περασμένο μήνα, κατασχέθηκε.

"Κρατούν όμηρο τη σύζυγό μου. Αυτός είναι ο νόμος της ζούγκλας. Όμως μάταια. Ούτε εγώ, ούτε μια γυναίκα που ρίχτηκε πάνω σε ένα όπλο θα τρομάξουμε" έγραψε στο Twitter ο Τζαν Ντουντάρ. Ο δημοσιογράφος αναφερόταν στο γεγονός ότι η Ντιλέκ Ντουντάρ δεν δίστασε να ριχτεί πάνω σε έναν ένοπλο που προσπάθησε να σκοτώσει τον ίδιο έξω από ένα δικαστήριο, τον περασμένο Μάιο.

Ο Τζαν Ντουντάρ έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών και 10 μηνών για "αποκάλυψη κρατικών μυστικών", για μια υπόθεση που αφορούσε μεταφορά όπλων στη Συρία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι ο δημοσιογράφος "θα πλήρωνε βαρύ τίμημα" για το ρεπορτάζ αυτό.

Αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και πλέον βρίσκεται στο εξωτερικό, πιθανότατα στη Γερμανία. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην Τουρκία για τη δίκη του, με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. "Το να εμπιστεύεται κανείς αυτή τη δικαιοσύνη είναι σαν να βάζει το κεφάλι του στη λαιμητόμο", εξήγησε σε ένα άρθρο του που έφερε τον τίτλο "Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες 2026
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές και τα στατιστικά των αναβαθμολογήσεων
Τα στατιστικά των βαθμολογιών δείχνουν ότι το 2021 μόλις το 22,77% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Έκθεση, ενώ το 77,23% πέτυχε βαθμό πάνω...
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές και τα στατιστικά των αναβαθμολογήσεων
τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία