Διακοπές τον χειμώνα
Επεκτείνεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ: έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε χειμερινές αποδράσεις

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν χειμερινές διακοπές με επιδοτούμενες διανυκτερεύσεις, προσφέροντας έως και 12 βράδια σε τουριστικά καταλύματα ανά την Ελλάδα.

Η διάρκεια του προγράμματος έχει επεκταθεί σε 13 μήνες, με νέα καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2026. Οι κάτοχοι επιταγών κοινωνικού τουρισμού μπορούν να επιλέξουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας επικοινωνίας με την επιχείρηση.

Για ορισμένες περιοχές προβλέπονται ιδιαίτερα αυξημένα οφέλη:

  • Νησιά Λέρος, Λέσβος, Χίος, Κως, Σάμος και Ρόδος: έως 10 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή.

  • Βόρεια Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας) και Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου: έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Επιπλέον, το πρόγραμμα καλύπτει και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με συμμετοχή 25% για τους δικαιούχους, ενώ για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) τα εισιτήρια παρέχονται δωρεάν.

Για τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% κατά την περίοδο των Χριστουγέννων (15 Δεκεμβρίου 2025 – 14 Ιανουαρίου 2026). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας, εκτός των Σποράδων.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία του προγράμματος είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ: www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
Ζητά δημόσιες διευκρινίσεις για τα πτυχία και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
μητσοτακης
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
Μήνυμα σύγκρισης με την αντιπολίτευση και έμφαση σε νησιωτικότητα, ανάπτυξη και 12μηνο τουρισμό από τον πρωθυπουργό
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
μυτιληνην
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
Άδεια ράφια και σοβαρές ελλείψεις στο νησί – Σε οριακό σημείο η αγορά, αβέβαιη η επόμενη μέρα
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων