Ηράκλειο: Κάθειρξη 17,5 ετών σε διευθυντή Γυμνασίου για σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας – Καταλυτικό το ηχητικό ντοκουμέντο

Κοινωνία 0

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Μέχρι και 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές

διακοπές
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρατείνεται ο κοινωνικός τουρισμός της ΔΥΠΑ – Νέες δυνατότητες για διακοπές έως το 2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, το οποίο πλέον αποκτά συνολική διάρκεια 13 μηνών.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται στην 30ή Ιουνίου 2026, προσφέροντας στους δικαιούχους μεγαλύτερη ευελιξία και τη δυνατότητα να οργανώσουν ακόμα και χειμερινές αποδράσεις.

Οι κάτοχοι των επιταγών κοινωνικού τουρισμού έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της επιλογής τους, αρκεί αυτά να περιλαμβάνονται στο Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ. Η κράτηση γίνεται κατόπιν απευθείας συνεννόησης με το κατάλυμα, χωρίς ενδιάμεσες διαδικασίες.

Για ορισμένες περιοχές της χώρας, το πρόγραμμα προβλέπει αυξημένες παροχές και περισσότερες δωρεάν διανυκτερεύσεις:

  • Έως 10 διανυκτερεύσεις χωρίς ιδιωτική συμμετοχή στα νησιά Λέρος, Λέσβος, Χίος, Κως, Σάμος και Ρόδος

  • Έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στη Βόρεια Εύβοια, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Έβρου

Οι ρυθμίσεις αυτές στοχεύουν στη στήριξη περιοχών που έχουν πληγεί ή χρήζουν τουριστικής ενίσχυσης.

Το πρόγραμμα καλύπτει και μέρος των μετακινήσεων, καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιδοτούνται με ιδιωτική συμμετοχή 25% για τους δικαιούχους. Για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται και για τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% την περίοδο των Χριστουγέννων, από 15 Δεκεμβρίου 2025 έως 14 Ιανουαρίου 2026. Επιπλέον, η αυξημένη επιδότηση εφαρμόζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για καταλύματα στη Βόρεια Εύβοια, τον Έβρο και τη Θεσσαλία, με εξαίρεση τις Σποράδες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία