Υλικά:
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κομμάτια
125 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σποράκια από ένα φρέσκο λοβό
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο.
Προσθέστε τα αυγά σταδιακά και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίξτε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει.
Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα, τυλίξτε τη με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αλευρώστε τον πάγκο και ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 εκ. Κόψτε τα κουλουράκια με κουπάτ ή μικρά ποτηράκια.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και στρώστε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενά για να φουσκώσουν.
Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom