Κοινωνία 0

Χαμός στην ΚΕΔΕ - Η Ρωξάνη Μπέη καταγγέλλει: «Με τράβηξε από το μπράτσο και με έσπρωξε»

ρωξάνη μπέη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Ρωξάνη Μπέη καταγγέλλει σπρώξιμο, τραμπουκισμό και σεξισμό στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Τι αναφέρει στην επιστολή της και ποια μέτρα ζητά.

Η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων περιγράφει περιστατικό σε βάρος της κατά την ψηφοφορία στο συνέδριο της Καλαμάτας και ζητά παρέμβαση από την ηγεσία της ΚΕΔΕ.

Τράβηγμα από το μπράτσο, σπρώξιμο και επανειλημμένες προσβλητικές εκφράσεις από συνάδελφό της αιρετό καταγγέλλει η Ρωξάνη Μπέη, με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Σύμφωνα με το tvxs.gr, η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ περιγράφει συμπεριφορά που ξεκίνησε κατά τη συζήτηση των ψηφισμάτων στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα και κλιμακώθηκε την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων.

Όπως αναφέρει, ο καταγγελλόμενος αιρετός ανήκει στην παράταξη του προέδρου της Ένωσης. Η ίδια υποστηρίζει ότι εκείνος εκδήλωσε εξαρχής ενόχληση επειδή καθόταν δίπλα του, στην πρώτη σειρά της αίθουσας, και της απευθυνόταν με υποτιμητικό και επιτακτικό τρόπο.

«Με τράβηξε από το μπράτσο και με έσπρωξε πίσω»

Στην επιστολή της, η κ. Μπέη σημειώνει ότι αρχικά επέλεξε να μη δώσει συνέχεια, προκειμένου να μην παρεμποδιστεί η διαδικασία του συνεδρίου. Ωστόσο, καταγγέλλει ότι κατά την ψηφοφορία του ψηφίσματος της πλειοψηφίας ο αιρετός την τράβηξε από το μπράτσο και την έσπρωξε πίσω, με την αιτιολογία ότι εμπόδιζε να φανεί η ψήφος του.

Η ίδια αναφέρει ότι είχε ήδη ζητήσει να μην την αγγίξει ξανά. Σύμφωνα με την περιγραφή της, όταν διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό, ακολούθησαν νέες προσβλητικές αντιδράσεις.

Ζητά καταδίκη της συμπεριφοράς και συγκεκριμένα μέτρα

Η Ρωξάνη Μπέη κάνει λόγο για τραμπουκισμό και σεξισμό, αναφέροντας ότι γυναίκα συνάδελφός της ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των περιστατικών.

Καλεί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να καταδικάσει τη συμπεριφορά και να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την αποτροπή ανάλογων φαινομένων, προτείνοντας την επιβολή κώδικα αξιοπρεπούς και δεοντολογικής συμπεριφοράς.

Στη δημοσιοποιημένη επιστολή δεν κατονομάζει τον αιρετό, δηλώνει όμως διαθέσιμη να γνωστοποιήσει το όνομά του στον πρόεδρο της Ένωσης.

Ολόκληρη η επιστολή της Ρωξάνης Μπέη

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΚΕΔΕ,

Θα ήθελα να καταγγείλω την αδιανόητη και απρεπή συμπεριφορά μέλους της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συζήτησης των ψηφισμάτων και συνεχίστηκε κατά την ψηφοφορία. Ο συγκεκριμένος αιρετός, ο οποίος είναι μέλος της παράταξής σας, από την πρώτη στιγμή που έκατσα σε διπλανή του θέση στην αίθουσα στην πρώτη σειρά, ξεκίνησε να ενοχλείται εμφανώς και να το κάνει αισθητό όσο πιο έντονα μπορούσε. Ακολούθησε μια συνομιλία μας, αφού με ιδιαίτερα υποτιμητικό τρόπο, μου απευθύνθηκε γιατί τον ενοχλούσε η παρουσία μου, ο τρόπος που καθόμουν και το γεγονός ότι μίλησα στο τηλέφωνο, πράγμα που φυσικά έκανε και ο ίδιος. Να σημειώσω εδώ ότι ο τρόπος του να μου απευθυνθεί ήταν να με σκουντήξει με τον αγκώνα του σπρώχνοντάς με πάνω στην καρέκλα μου, ενώ με το χέρι του καταλάμβανε όλο το χώρο της δικής μου καρέκλας, για να καταδείξει την ενόχλησή του από την παρουσία μου.

Εγώ επέλεξα να μην δώσω συνέχεια, καθώς βρισκόμασταν σε ένα κρίσιμο σημείο της διαδικασίας του Συνεδρίου μας. Στη συνομιλία μας, μάλιστα, ακατανόητα μου είπε ότι «προδόθηκα», πάντα απευθυνόμενος στον ενικό, όταν του είπα ότι το ψήφισμα της παράταξής μας δεν είναι πολύ μεγάλο, καθώς μου είχε αναφέρει ότι «εμείς φταίμε» που θα αργήσει η διαδικασία γιατί φέρνουμε και άλλα ψηφίσματα. Όταν τον ρώτησα τί εννοεί ότι «προδόθηκα», μου είπε ότι παραδέχθηκα πως έχω δει το ψήφισμα. Του εξήγησα πολύ ήρεμα και πολιτισμένα ότι οι παρατάξεις συνεδριάζουν και διαμορφώνουν ψηφίσματα, άρα είναι λογικό να γνωρίζω το ψήφισμα της παράταξης της οποίας είμαι μέλος. Άλλωστε, το σύνολο των ψηφισμάτων δεν αποτελεί κάποια πληροφορία κρυφή από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, το αντίθετο μάλιστα. Θεώρησα το περιστατικό λήξαν σε εκείνη τη χρονική στιγμή. Δυστυχώς, όμως, από εκείνη το σημείο και έπειτα ο συγκεκριμένος αιρετός έχασε κάθε ψυχραιμία, περνώντας πια σε οπαδικές και απρεπέστατες συμπεριφορές, που φυσικά δεν αρμόζουν μεταξύ συναδέλφων, ούτε και οπουδήποτε αλλού. Ξεκίνησε μια αδιανόητη σειρά τραμπουκίστικων επιφωνημάτων, κινήσεων και εκφράσεων όποτε υπήρχε χειροκρότημα, συνομιλία με κάποιον άλλο σύνεδρο ή ακόμα και απλή κίνησή μου.

Πάντα σε έναν τόνο προστακτικής, όπως «κάνε πίσω», «κάνε αυτό», «δεν βλέπω» και λοιδωριών γηπεδικού χαρακτήρα για τα τεκταινόμενα, λες και βρισκόμασταν και εγώ δεν ξέρω πού. Να σημειώσω ότι εγώ απευθυνόμουν αμιγώς στον πληθυντικό και έκανα εμφανές ότι δεν επιθυμώ τέτοιου είδους επικοινωνία, ούτε υπήρχε η οποιαδήποτε οικειότητα που να δικαιολογεί τέτοιο τόνο. Το αποκορύφωμα, όμως, συνέβη κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των χεριών στην ψηφοφορία του ψηφίσματος της πλειοψηφίας. Εγώ, προσπαθώντας να σεβαστώ τη διαδικασία, που υπαγόρευε να μην κινηθούμε μέσα στην αίθουσα, δεν άλλαξα θέση, παρά την εμφανή μου δυσκολία κίνησης και διαχείρισης της συγκεκριμένης συμπεριφοράς. Στην ανάταση, λοιπόν, των χεριών, και ενώ είχα παρακαλέσει να μην προβεί ξανά σε χειρονομία απέναντί μου, καθώς αυτό ξεπερνά κάθε όριο καλόπιστης συνύπαρξης, και είχε καταστεί αυτό παραπάνω από εμφανές, με τράβηξε από το μπράτσο και με έσπρωξε πίσω, με την αιτιολογία ότι δεν θα φαινόταν η ψήφος του γιατί καθόμουν μπροστά στην καρέκλα.

Μετά από αυτό γύρισα, εμφανώς θυμωμένη, αφού περίμενα να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, ζητώντας του το λόγο για την ακραία αγένεια και προσβολή του και, αναγκαζόμενη να του επισημάνω ότι, αν με ξανααγγίξει χωρίς τη συναίνεσή μου, με πρόθεση να με προσβάλει και επί της ουσίας να με εκφοβίσει, θα έχουμε άλλου είδους εξέλιξη. Αυτό, αντί να οδηγήσει σε ένα, έστω τυπικό, συγγνώμη και διακοπή αυτής της αχαρακτήριστης παρουσίας, που δεν ανήκει σε έναν χώρο εκπροσώπησης των αυτοδιοικητικών της χώρας, κατέληξε σε ένα ξέσπασμα απέναντί μου για το πόσο ενοχλείται από την παρουσία μου, από τις κινήσεις μου στην καρέκλα δίπλα του και ζητώντας μου το λόγο γιατί ήρθα εκεί, πάντα με ακραία υποτίμηση και προσβολή. Φυσικά συνεχίστηκε η λοιδορία και ο τραμπουκισμός όσο διενεργείτο η καταμέτρηση του επόμενου ψηφίσματος, της δικής μας παράταξης, φωνάζοντας τα νούμερα και εκστομώντας ακρότητες.

Θέλω να καταδικάσω απερίφραστα αυτή τη χυδαία, απρόκλητη και απρεπή συμπεριφορά, όπως έκανα και στον ίδιο, απαντώντας του ότι τέτοια αγένεια και ασέβεια, όπως και τέτοιος επιδεικνυόμενος σεξισμός, απέναντι σε συναδέλφους αιρετούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άνθρωπο, δεν νοείται εν έτει 2026, ως αποδεκτή «οπαδική» παραταξιακή λογική. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά στοχοποίησε με τέτοια ευκολία μια νεότερη γυναίκα συνάδελφο καταδεικνύει πολλά για την λογική του και το «ματσό» τραμπούκικο ύφος, τόνο και λόγο του. Υπήρχε γυναίκα συνάδελφος δίπλα μου κατά τη διάρκεια όλων αυτών που ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των περιστατικών.

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, γνωρίζοντας πως τέτοιες συμπεριφορές και λογικές, δεν εκπροσωπούν το προσωπικό σας ήθος, ούτε την προσωπική σας δημοκρατική συνείδηση, καθώς ούτε και της παράταξής σας. Οφείλετε, όμως, να αντιμετωπίσετε τέτοια φαινόμενα με τη δέουσα σοβαρότητα και να καταστείλετε αυτό το κλίμα ακραίων κινήσεων και συμπεριφορών, στο όνομά σας και στο όνομα της παράταξής σας. Ευελπιστώ να καταδικάσετε αυτή τη συμπεριφορά και να προβείτε σε κινήσεις που κρίνετε ότι θα περιορίσουν εν τη γενέσει τους τέτοια φαινόμενα, με διαδικασίες πιο δομημένες, και επιβολή ενός κώδικα αξιοπρεπούς και δεοντολογικής συμπεριφοράς.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση, όπως και για το όνομα του συγκεκριμένου αιρετού.

Με εκτίμηση,

Ρωξάνη Μπέη

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Μέλος Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ

Μέλος Δ.Σ. ΠΕΔΑ

Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Τι αλλάζει για διευθυντές και προϊσταμένους σε σχολεία

Σχολικά βιβλία Βόρειας Μακεδονίας: Η Ελλάδα ζητά διορθώσεις

Από ποια γλώσσα προέρχεται η λέξη «ταξί»;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία