Αρκεί να αφαιρέσουμε το εξωτερικό του σκληρό περίβλημα με έναν αποφλοιωτή ή κοφτερό μαχαίρι. Από κάτω θα βρούμε μια ζουμερή, τραγανή καρδιά που θυμίζει γεύση φρέσκου λάχανου και ταιριάζει σε πολλές παρασκευές.
Πέντε τρόποι να αξιοποιήσετε το κοτσάνι του μπρόκολου
Σοτέ στο τηγάνι
Κόψτε το σε λεπτές φέτες ή μπαστουνάκια και σοτάρετέ το για λίγα λεπτά με λίγο ελαιόλαδο. Μια σταγόνα λεμόνι και λίγο αλάτι είναι αρκετά για να αναδείξουν τη φυσική του γεύση.
Σε δροσερές σαλάτες
Ψιλοκόψτε το ωμό και προσθέστε το σε σαλάτες με καρότο, μήλο ή άλλα πράσινα λαχανικά. Δίνει υπέροχη τραγανότητα και μια γλυκιά φρεσκάδα.
Σε βελουτέ σούπες
Βράστε το μαζί με τους ανθούς του μπρόκολου και πολτοποιήστε τα όλα μαζί. Θα χαρίσει πιο πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στη σούπα σας.
Ως τουρσί
Αναμείξτε ξίδι, νερό, αλάτι και λίγο σκόρδο και αφήστε μέσα τα κομμάτια από το κοτσάνι για λίγες ώρες ή μέρες. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο, τραγανό τουρσί που συνοδεύει άψογα όσπρια ή ποτά όπως το ούζο.
Ωμό, σαν σνακ
Κόψτε το σε πολύ λεπτές φέτες, ραντίστε το με ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο θαλασσινό αλάτι. Θα έχετε ένα απλό, ελαφρύ και πεντανόστιμο σνακ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ