Υλικά:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200 γρ. μανιτάρια (λευκά ή καφέ)
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
Λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή άλλο κρέας (προαιρετικά)
3 φλ. χυλοπίτες
1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος
100 γρ. ροκφόρ
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
Λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Βράζετε τις χυλοπίτες 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να ολοκληρώσουν το μαγείρεμά τους μέσα στη σάλτσα. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο θυμάρι.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε το ροκφόρ, τις χυλοπίτες και τον ζωμό. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια πλούσια, κρεμώδης σάλτσα.
Διορθώνετε το αλάτι και αφήνετε να βράσει για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό και λίγο επιπλέον πιπέρι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
 
  
  
  
  
 