Υλικά:
1.200 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πατάτα
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Γιαούρτι, τριμμένη παρμεζάνα και τραγανό προσούτο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλύνετε και καθαρίστε όλα τα υλικά. Χωρίστε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και καθαρίστε τα κοτσάνια του αφαιρώντας τις ίνες. Βάλτε το σε μπολ με νερό και μερικές σταγόνες ξύδι μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σοτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα, για περίπου 3 λεπτά.
Στραγγίστε το μπρόκολο και προσθέστε το στην κατσαρόλα, μαζί με την πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους. Περιχύστε με τον ζωμό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός ή σταθερό μπλέντερ για να λιώσετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Αν η σούπα είναι αραιή, αφήστε την να βράσει λίγο ακόμη. Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώστε την με λίγο ζεστό ζωμό.
Προσθέστε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Για περισσότερη γεύση, προσθέστε στην καυτή σούπα 1-2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ώστε να λιώσει μέσα.
Τοποθετήστε φέτες προσούτο σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 220°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφήστε τις να κρυώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οδήγηση τέλος για ηλικιωμένους: Ποιοι χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67
Voucher ΔΥΠΑ 750 ευρώ: - Πότε οι πληρώνεστε και που ξεκινάτε πρώτοι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ