Αυτή η συνταγή για καυτερές γαρίδες σοτέ είναι η τέλεια λύση, μόλις πέντε λεπτά είναι αρκετά για να φτιάξετε έναν μεζέ με χαρακτήρα, ιδανικό για ένα γρήγορο τραπέζι ή για να συνοδεύσετε το ποτό σας.
Με ολόκληρες ή καθαρισμένες γαρίδες (κρατώντας μόνο την ουρίτσα για την εμφάνιση), και ελάχιστα απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι — όπως ελαιόλαδο, βούτυρο, κρασί και λεμόνι — το πιάτο αυτό μετατρέπεται σε γευστική «έκρηξη», ειδικά αν του δώσετε την πικάντικη ένταση που σας ταιριάζει με tabasco ή νιφάδες μπούκοβο.
Υλικά:
- 10 μέτριες-μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, ξεπαγωμένες) με την ουρά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ταμπάσκο (ή όσο αντέχετε!)
- 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1/2 ποτηράκι νερό
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1/2 κ.σ. αλεύρι
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνετε τις γαρίδες. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτετε το βούτυρο και το ταμπάσκο. Ανακινείτε το τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Σβήνετε με το κρασί και δυναμώνετε τη φωτιά για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αλατίζετε, προσθέτετε λίγο νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τελειώνετε με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε για 1 λεπτό ακόμη.
- Σερβίρετε κατευθείαν στο πιάτο, με φρυγανισμένο ψωμί ή δίπλα σε ένα ποτήρι παγωμένο κρασί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ