Ο freddo espresso έχει γίνει το αγαπημένο μας παγωμένο ρόφημα, ξεπερνώντας ακόμη και τον φραπέ, και κερδίζει φανατικούς και εκτός συνόρων. Η παρασκευή του στο σπίτι είναι απλή, αλλά η ποιότητα του καφέ, του πάγου και η σωστή τεχνική χτυπήματος κάνουν τη διαφορά.
Βασικά βήματα:
Ο καφές: Επιλέγουμε τον espresso της αρεσκείας μας και εκχυλίζουμε περίπου 50-60 γρ. για lungo ή δύο κάψουλες.
Η ζάχαρη: Προστίθεται πριν τον πάγο ώστε να λιώσει πλήρως.
Ο πάγος: Χρησιμοποιούμε καθαρό, διαυγή πάγο χωρίς οσμές, περίπου 40 γρ. για το χτύπημα και 80 γρ. για το σερβίρισμα.
Το χτύπημα: Στόχος είναι ομογενοποίηση και αφρισμός χωρίς υπερβολές. Σταματάμε όταν το σέικερ παγώνει στο χέρι, για να διατηρηθεί η γεύση και η υφή του καφέ.
Με αυτά τα μυστικά, μπορείτε να απολαύσετε έναν freddo espresso ιδανικό στο σπίτι, δροσερό, γεμάτο άρωμα και τέλεια υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ζητούνται Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Ενηλίκων (Οικομολόγοι) με πολύ μεγάλες αμοιβές
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ