Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πακέτο κατεψυγμένος αρακάς
1 φλιτζάνι πολτοποιημένες ντομάτες
1 πατάτα κομμένη σε φέτες
½ φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι νερό (προαιρετικά, αν χρειαστεί)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον αρακά, τις ντομάτες, την πατάτα και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε.
Αν δούμε ότι δεν υπάρχουν αρκετά υγρά, ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και η πατάτα.
Φροντίζουμε να απορροφηθούν τα περιττά υγρά πριν το σερβίρουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ