Το σουφλέ πατάτας είναι ένα πιάτο που πάντα εντυπωσιάζει, είτε πρόκειται για οικογενειακό τραπέζι είτε για ένα πιο ιδιαίτερο γεύμα με φίλους. Η βελούδινη υφή της πατάτας συνδυάζεται αρμονικά με την πλούσια γεύση του λιωμένου τυριού, ενώ το καπνιστό άρωμα δίνει μια gourmet πινελιά που ξεχωρίζει.
Οι πατάτες, αγαπημένες μικρών και μεγάλων, αποτελούν την ιδανική βάση για ένα πλούσιο μείγμα τυριού και αυγών. Η προσθήκη καπνιστού τυριού, όπως το Μετσόβου, χαρίζει έντονο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση. Είναι μια συνταγή που συνδυάζει ευκολία, πρακτικότητα και απόλαυση, ιδανική για κυριακάτικο τραπέζι ή γιορτινή περίσταση.
Υλικά (για 6 μερίδες)
2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
6 αυγά
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
300 γρ. καπνιστό τυρί (ιδανικά Μετσόβου), χοντροκομμένο ή τριμμένο
1 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml φρέσκο πλήρες γάλα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Προθέρμανση φούρνου – Ρυθμίζουμε στους 180°C, λειτουργία αέρα.
Προετοιμασία πατάτας – Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε χοντρές ροδέλες ή κύβους και τις απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Μείγμα αυγών και τυριού – Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το καπνιστό τυρί, το αλεύρι και το γάλα.
Καρυκεύματα – Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Συναρμολόγηση – Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Οριστικά σε εφαρμογή η απαγόρευση στη χρήση τζελ νυχιών από την 1η Σεπτεμβρίου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ