Υλικά:
200 γρ. digestive μπισκότα, τριμμένα
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
270 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη μέχρι να πήξει
50 γρ. άχνη ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης (12 γρ.)
2 κ.σ. φρέσκο πλήρες γάλα
6 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
500 γρ. ψίχα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη
50 γρ. λευκή ζάχαρη
σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα υγρό μείγμα που θυμίζει βρεγμένη άμμο. Το απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ. (κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα) και πιέζουμε καλά. Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να παγώσει.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τις στραγγισμένες ζελατίνες. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την κρέμα και ομογενοποιούμε. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τον πολτό καρπουζιού με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες, ανακατεύοντας καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς χωρίς όμως να στερεοποιηθεί.
Ρίχνουμε το παχύρρευστο ζελέ πάνω από την κρέμα και λειαίνουμε την επιφάνεια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.
Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας πάνω στο ζελέ, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κουκούτσια καρπουζιού. Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και το γλυκό είναι έτοιμο να κλέψει τις εντυπώσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ