karpouzi
Αν υπάρχει ένα επιδόρπιο που συνδυάζει την καλοκαιρινή δροσιά με τη γλυκιά νοστιμιά, αυτό είναι το cheesecake καρπούζι.

Υλικά:

200 γρ. digestive μπισκότα, τριμμένα

80 γρ. βούτυρο λιωμένο

200 γρ. τυρί κρέμα

270 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη μέχρι να πήξει

50 γρ. άχνη ζάχαρη

7 φύλλα ζελατίνης (12 γρ.)

2 κ.σ. φρέσκο πλήρες γάλα

6 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)

500 γρ. ψίχα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη

50 γρ. λευκή ζάχαρη

σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα υγρό μείγμα που θυμίζει βρεγμένη άμμο. Το απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ. (κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα) και πιέζουμε καλά. Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τις στραγγισμένες ζελατίνες. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την κρέμα και ομογενοποιούμε. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τον πολτό καρπουζιού με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες, ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς χωρίς όμως να στερεοποιηθεί.

Ρίχνουμε το παχύρρευστο ζελέ πάνω από την κρέμα και λειαίνουμε την επιφάνεια. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.

Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας πάνω στο ζελέ, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για κουκούτσια καρπουζιού. Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και το γλυκό είναι έτοιμο να κλέψει τις εντυπώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

έφυγε από τη ζωή
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 59 ετών, η εκπαιδευτικός Φωτεινή Δημοπανάγου
Η Φωτεινή Δημοπανάγου υπηρέτησε επί δεκαετίες τη δημόσια εκπαίδευση, αφήνοντας πίσω της γενιές μαθητών που τη θυμούνται με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο...
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 59 ετών, η εκπαιδευτικός Φωτεινή Δημοπανάγου
ΕΦΗ ΛΑΖΟΥ
Η εκπαιδευτικός Έφη Λάζου και η δίκη της τέχνης: όταν η παιδαγωγική γίνεται στόχος
Ζάκυνθος: Κάλεσμα συμπαράστασης στην πρόεδρο του ΣΕΠΕ, Έφη Λάζου - Στάση εργασίας και κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου
Η εκπαιδευτικός Έφη Λάζου και η δίκη της τέχνης: όταν η παιδαγωγική γίνεται στόχος