Υλικά:
3 μέτριες μπανάνες πολύ ώριμες (με καφέ κηλίδες για πιο έντονη γλύκα)
1 βιολογικό αβγό
3 φλιτζάνια νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξη από βρώμη, σίκαλη, κριθάρι και σιτάρι)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
60 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (με γλυκαντικό στέβια), σε μικρά κομματάκια
Προαιρετικά: 1 κουταλιά σούπας σιρόπι αγαύης για έξτρα γλύκα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Προσθέστε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
Έπειτα ενσωματώστε τις νιφάδες, τα φουντούκια και τα κομματάκια σοκολάτας.
Αν θέλετε τα μπισκότα σας πιο γλυκά, προσθέστε το σιρόπι αγαύης.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (στον αέρα).
Στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Με τη βοήθεια ενός δοσομετρητή ¼ φλιτζανιού (ή ενός σκουπ παγωτού ή κουταλιού), σχηματίστε μπισκότα και τοποθετήστε τα στο ταψί.
Ψήστε για 15-18 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Συμβουλή:
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα μεταφέρετε σε δοχείο αποθήκευσης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom