Υλικά:
500 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
150 γρ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 φλιτζάνι)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι. Αφήστε τα να σταθούν σε σουρωτήρι για 15-20 λεπτά, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
Πιέστε καλά τα κολοκυθάκια με τα χέρια σας ή μέσα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, ώστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τα κολοκυθάκια με το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο, το αυγό και τη φέτα (αν τη χρησιμοποιείτε). Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα που πλάθεται.
Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
Αν προτιμάτε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ψήστε τους κολοκυθοκεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τοποθετήστε τους έτοιμους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ