Στην καρδιά του καλοκαιριού, λίγα υλικά έχουν τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι όσο η φέτα. Από τις σαλάτες και τα ψητά λαχανικά μέχρι τις δροσερές φρουτοσαλάτες και τις φουρνιστές μακαρονάδες, το παραδοσιακό ελληνικό τυρί αναδεικνύεται σε βασικό συστατικό της εποχής.
Κι όμως, όσοι μένουν μόνοι ή δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες, γνωρίζουν καλά το πρόβλημα: η φέτα που περισσεύει στο ψυγείο χάνει την υφή και τη γεύση της όταν μένει εκτεθειμένη στον αέρα. Συνήθως διατηρείται σε άλμη, αλλά τι γίνεται όταν αυτή δεν υπάρχει ή έχει ήδη πεταχτεί;
Μια εναλλακτική τεχνική, που έγινε δημοφιλής μέσα από τα social media, προτείνει την αποθήκευση της φέτας σε ελαιόλαδο – όχι μόνο για να συντηρηθεί, αλλά και για να αποκτήσει πλουσιότερη γεύση.
Η πρόταση προέρχεται από τη δημιουργό του λογαριασμού @freethepickle_ στο Instagram: «Η φέτα στραγγίζεται, στεγνώνει καλά και κόβεται σε κύβους. Έπειτα, τοποθετείται σε γυάλινο βάζο μαζί με μυρωδικά της επιλογής σας –όπως δεντρολίβανο, ελιές, νιφάδες τσίλι ή κόκκινο κρεμμύδι– και καλύπτεται με ελαιόλαδο».
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: η φέτα διατηρείται έως και έναν μήνα στο ψυγείο, ενώ το αρωματικό λάδι που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες ή μαρινάδες.
Για πιο βιαστικές λύσεις, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στη φέτα αρκούν, αρκεί να καταναλωθεί μέσα σε 3-4 ημέρες.
Η «μαριναρισμένη φέτα» δεν είναι απλώς μια τεχνική συντήρησης, αλλά και ένας έξυπνος τρόπος να δώσουμε νέα ζωή σε ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά προϊόντα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Η διεφθαρμένη διαδικασία εισαγωγής των πλούσιων γόνων σε ελίτ Πανεπιστήμια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ