kolokithakia
Αν μέχρι τώρα τα τηγάνιζες, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις έναν πιο υγιεινό και εξίσου γευστικό τρόπο να τα απολαύσεις

Υλικά:

2 μέτρια κολοκυθάκια

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Λίγη σόδα (ανθρακούχο νερό ή μαγειρική σόδα)

2 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:
Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και βάλε τα σε μπολ μαζί με τη σόδα. Άφησέ τα να σταθούν για μερικά λεπτά ώστε να μαλακώσουν και να μειωθεί η έντονη γεύση τους.

Σε δεύτερο μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ρίγανη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Μπορείς να προσθέσεις και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή άλλα μυρωδικά αν θέλεις περισσότερη ένταση στη γεύση.

Πέρνα κάθε φέτα κολοκυθιού από το μείγμα, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Άπλωσε τα κολοκυθάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο ή χρησιμοποίησε σπρέι λαδιού για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θερμοσιφωνας
Θερμοσίφωνας: Το λάθος που αδειάζει τον λογαριασμό σας χωρίς να το καταλαβαίνετε
Ο μύθος του «άστον ανοιχτό» κοστίζει ακριβά – Τι πρέπει να κάνετε για να εξοικονομήσετε ρεύμα και να έχετε ζεστό νερό
Θερμοσίφωνας: Το λάθος που αδειάζει τον λογαριασμό σας χωρίς να το καταλαβαίνετε