Υλικά:
2 μέτρια κολοκυθάκια
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Λίγη σόδα (ανθρακούχο νερό ή μαγειρική σόδα)
2 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση:
Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και βάλε τα σε μπολ μαζί με τη σόδα. Άφησέ τα να σταθούν για μερικά λεπτά ώστε να μαλακώσουν και να μειωθεί η έντονη γεύση τους.
Σε δεύτερο μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ρίγανη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Μπορείς να προσθέσεις και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή άλλα μυρωδικά αν θέλεις περισσότερη ένταση στη γεύση.
Πέρνα κάθε φέτα κολοκυθιού από το μείγμα, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Άπλωσε τα κολοκυθάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο ή χρησιμοποίησε σπρέι λαδιού για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες
Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ