Υλικά:
15 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. νερό
150 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γλ. αλάτι
3 ώριμες μπανάνες (περίπου 360-380 γρ. καθαρή σάρκα)
70 ml φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο, ελαφρύ ελαιόλαδο ή λιωμένο λάδι καρύδας)
90 γρ. σιρόπι αγαύης ή maple
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κομμένη κουβερτούρα (80 γρ. για μέσα και 20 γρ. για πάνω)
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε το κορν φλάουρ με το νερό και άφησέ το στην άκρη.
Βάλε τις νιφάδες σε επεξεργαστή τροφίμων και χτύπα μέχρι να γίνουν λεπτό αλεύρι. Μετάφερε σε μπολ.
Πρόσθεσε στο μπολ με τη βρώμη το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά.
Λιώσε τις μπανάνες στον επεξεργαστή. Ρίξ’ τες σε μεγαλύτερο μπολ και πρόσθεσε το λάδι, το σιρόπι, τη βανίλια και το μείγμα κορν φλάουρ. Ανακάτεψε με σύρμα.
Ρίξε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανάμιξε απαλά με μαρίζ ή κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε τα 80 γρ. σοκολάτας και ανακάτεψε να ενσωματωθούν. Άπλωσε το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ισοπέδωσε και πασπάλισε με τα υπόλοιπα 20 γρ. σοκολάτας.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρας) για 27-30 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν για μία ώρα μέσα στο ταψί και μετά μετέφερέ τα με τη λαδόκολλα σε ξύλο κοπής. Ιδανικά, άφησέ τα για ακόμη μία ώρα πριν τα κόψεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Φέτα: Η έξυπνη τεχνική που τη διατηρεί φρέσκια και νόστιμη για έναν μήνα
1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ