Υλικά:
440 γρ. αλεύρι (είτε για ψωμί είτε για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαία ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό ή Kosher αλάτι
330 ml πολύ ζεστό νερό (45–55°C)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι για να μην έχει σβόλους. Προσθέστε τη μαγιά και το αλάτι και αναμείξτε καλά.
Ρίξτε το ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι κολλώδης, ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στεγνή.
Σκεπάστε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 έως 2 ώρες. Θα είναι έτοιμη όταν διπλασιαστεί και έχει τρυπούλες από τον αέρα στην επιφάνειά της.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230°C. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πιρουνιού, μαζέψτε τη ζύμη προς το κέντρο και δώστε της σχήμα μπάλας.
Αλευρώστε καλά μια επιφάνεια και μεταφέρετε τη ζύμη εκεί. Διπλώστε την τέσσερις φορές από κάθε πλευρά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της.
Τοποθετήστε ξανά το μπολ ανάποδα πάνω από τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για ακόμη 15 λεπτά. Στο μεταξύ, βάλτε μια γάστρα (χωρίς ζύμη) στο φούρνο για να προθερμανθεί.
Βάλτε τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αλευρώστε ελαφρώς την επιφάνειά της και αν θέλετε διαμορφώστε την απαλά.
Τοποθετήστε προσεκτικά τη ζύμη στη ζεστή γάστρα χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος. Ψήστε με το καπάκι για 30 λεπτά και στη συνέχεια χωρίς καπάκι για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ