Η αυξημένη κατανάλωση νατρίου συνδέεται άμεσα με την υπέρταση, έναν από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια. Επιπλέον, το πολύ αλάτι επιβαρύνει την καρδιά και τα νεφρά, ενώ συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών και στο οίδημα (πρήξιμο) σε διάφορα σημεία του σώματος. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να περιορίζουμε το αλάτι στη διατροφή μας και να επιλέγουμε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
Αν και όλοι ξέρουμε πως τροφές όπως τα πατατάκια είναι πλούσιες σε αλάτι, υπάρχουν άλλες καθημερινές επιλογές που περιέχουν εξίσου ή και περισσότερο νάτριο, χωρίς να το υποψιαζόμαστε.
Ένα μικρό σακουλάκι πατατάκια (περίπου 15 τσιπς) περιέχει γύρω στα 170 mg νατρίου. Δείτε παρακάτω 10 τροφές που ξεπερνούν αυτό το νούμερο και ίσως σας εκπλήξουν:
Σούπα σε κονσέρβα (1 φλιτζάνι) – 830 mg
Έτοιμα μπισκότα ψυγείου – 528 mg
Κονσερβοποιημένα μαύρα φασόλια (½ φλιτζάνι) – 461 mg
Τυρί παρμεζάνα (30 γρ.) – 333 mg
Έτοιμο dressing σαλάτας (2 κουταλιές σούπας) – 304 mg
Γαλλική μπαγκέτα – 218 mg
Αλλαντικά (1 φέτα ψητού κρέατος) – 199 mg
Τυρί τσένταρ (1 φέτα) – 180 mg
Γιαούρτι βανίλιας με χαμηλά λιπαρά (1 φλιτζάνι) – 162 mg
Κέτσαπ (1 κουταλιά της σούπας) – 154 mg
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ