Μπριζόλες στο τηγάνι με ντοματίνια και βαλσάμικο
Απίθανη γεύση: Μπριζόλες µε ντοµατίνια και βαλσάμικο

Αν ψάχνετε για μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε στο τραπέζι, αυτές οι μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσάμικο είναι η ιδανική επιλογή.

Με λίγα και απλά υλικά, όπως χοιρινές μπριζόλες, ντοματίνια, σκόρδο και βαλσάμικο ξίδι, το πιάτο αυτό συνδυάζει αρώματα και γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Εύκολη και γρήγορη, είναι η τέλεια λύση για ένα γευστικό γεύμα με minimal κόπο!

Η συνταγή

Μπριζόλες µε ντοµατίνια και βαλσάμικο
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10'
Χρόνος: 18'-20'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

    4 χοιρινές µπριζόλες από σπάλα, µε το κόκαλο, πάχους 2 εκ. και βάρους περίπου
    200 γρ. η καθεµία 1 µέτριο κρεµµύδι, σε ψιλά καρέ
    2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
    4 σκελίδες σκόρδου (ή όσο µας αρέσει), λιωµένες
    300 γρ. ντοµατίνια, ολόκληρα
    1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσµου, ψιλοκοµµένα
    αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
    50 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ώστε να κάψει καλά, και προσθέτουµε τις µπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες µαζί, τις ψήνουµε σε δύο δόσεις µοιράζοντας αντίστοιχα και τα υπόλοιπα υλικά). Τις σοτάρουµε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουµε. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και συνεχίζουµε για άλλα 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουµε τις µπριζόλες από το τηγάνι και τις βάζουµε σε ένα πιάτο, σκεπασµένες.

Βάζουµε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεµµύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό, µέχρι να µαλακώσουν, «ξύνοντας» µε ξύλινη κουτάλα τα πλαϊνά του τηγανιού ώστε να πάρουµε τα νόστιµα γλάσα που έχουν αφήσει οι µπριζόλες στο τηγάνι. Ρίχνουµε τα ντοµατίνια, το βαλσάμικο και αλατοπίπερο. Χαµηλώνουµε στο µέτριο τη φωτιά και συνεχίζουµε το ψήσιµο για περίπου 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα ντοµατίνια και να βγάλουν τα ζουµιά τους. Προσθέτουµε στο τηγάνι το βασιλικό και τα ζουµιά που θα έχουν βγάλει οι µπριζόλες στο πιάτο και ανακατεύουµε. Σερβίρισµα: Σερβίρουµε τις µπριζόλες µε τα ντοµατίνια και το ζουμί τους, και ψωµί ή αραβικές πίτες.

Στο ποτήρι μας αγιωργίτικο, Μerlot και κρητικά χαρμάνια.

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Όταν το σχολείο πονάει εκ των έσω: Σιωπηλές πληγές της κακοποιητικής διοίκησης στην εκπαίδευση
Η ψυχολογική φθορά που συσσωρεύεται, πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς φωνές και μάρτυρες.
Όταν το σχολείο πονάει εκ των έσω: Σιωπηλές πληγές της κακοποιητικής διοίκησης στην εκπαίδευση
ekpaideusimolivia.jpg
Τέλος στις “λίστες αγορών” στα σχολεία: Τι απαγορεύεται να ζητούν οι εκπαιδευτικοί από τους γονείς
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ζακύνθου υπενθυμίζει ότι η δημόσια παιδεία είναι δωρεάν και προειδοποιεί για παραβάσεις σχετικά με τις σχολικές λίστες
Τέλος στις “λίστες αγορών” στα σχολεία: Τι απαγορεύεται να ζητούν οι εκπαιδευτικοί από τους γονείς
βιβλια
Η λέξη "μόθος" και το ποιητικό της νόημα
Η ελληνική γλώσσα είναι ένας αστείρευτος θησαυρός, γεμάτος από σπάνιες και ποιητικές λέξεις που κρύβουν μέσα τους ιστορίες, συναισθήματα και εικόνες...
Η λέξη "μόθος" και το ποιητικό της νόημα