πατατες
Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα εντυπωσιάσει

Μία υπέροχη και εύκολη συνταγή για τέλειες πατάτες φούρνου από τον Γιάννη Λουκάκο.

Υλικά:

  • 2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλο καρέ
  • 2 κιλά νερό
  • 30 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 4 γρ. μαγειρική σόδα
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. δεντρολίβανο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • κύμινο, σκόνη
  • πάπρικα γλυκιά, σκόνη
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλάτι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε μέχρι να μπορούμε να τρυπήσουμε εύκολα τις πατάτες με ένα μαχαιράκι στο κέντρο τους, για περίπου 10 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το σκόρδο να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, για περίπου 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, σουρώνουμε το αρωματισμένο λάδι από ψιλή σίτα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και κρατάμε τα υλικά που αρωματίσαμε το λάδι σε μίαν άκρη.
  3. Σουρώνουμε τις πατάτες, τις μεταφέρουμε στο μπολ με το αρωματισμένο λάδι, προσθέτουμε πιπέρι και τις ανακατεύουμε απαλά και αέρινα προσέχοντας να  μη διαλυθούν, μέχρι να μαριναριστούν καλά και να δημιουργηθεί στην επιφάνειά τους μία άγρια υφή.
  4. Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε τις πατάτες και φροντίζουμε να έχουν ένα μικρό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, γυρνάμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν ένα έντονο καστανό χρώμα και να γίνουν τραγανές, για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
  5. Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπόλ, προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο που είχαμε αρωματίσει το λάδι, την πάπρικα, το κύμινο και ανακατεύουμε.
  6. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλουμινοχαρτο
7 τρόφιμα που δεν πρέπει να τυλίγεις ποτέ σε αλουμινόχαρτο και γιατί
Το αλουμινόχαρτο δεν είναι πάντα η ασφαλέστερη επιλογή, ειδικά όταν πρόκειται για ορισμένα είδη τροφών ή μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.
7 τρόφιμα που δεν πρέπει να τυλίγεις ποτέ σε αλουμινόχαρτο και γιατί
kleista sxoleia
Έκτακτο! Που θα είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα Παρασκευή λόγω έκτακτων συνθηκών
Με απόφαση του Δήμου όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης —από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τα λύκεια— θα παραμείνουν κλειστές...
Έκτακτο! Που θα είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα Παρασκευή λόγω έκτακτων συνθηκών
Πάνος Λαζαράτος
Αίτηση ακύρωσης στο Στε για τις 3 νομικές σχολές των ιδιωτικών πανεπιστημίων
Ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος ζητά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων για τις τρεις νομικές σχολές των ΝΠΠΕ, επικαλούμενος παραβίαση του ευρωπαϊκού...
Αίτηση ακύρωσης στο Στε για τις 3 νομικές σχολές των ιδιωτικών πανεπιστημίων