lemonia
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια

Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.

Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από τα limonoids υπάρχουν στην φλούδα και όχι την σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από χυμό τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά limonoids.

Πώς αποθηκεύονται τα λεμόνια στην κατάψυξη

Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό, ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα limonoids.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε τα λεμόνια στη διατροφή σας είναι να πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, με άδειο στομάχι. Απλά μην ξεχνάτε το ξύσμα και τις φλούδες!

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια

Tα λεμόνια είναι ένα φρούτο με πάρα πολλές χρήσεις στην κουζίνα: μέσα στο φαγητό, σε βινεγκρέτ για τις σαλάτες, στο αυγολέμονο, σε απλούς χυμούς, σε γλυκά αλλά και σε ποτά. Ένα άρτυμα που δεν λείπει από την κουζίνα μας όλον τον χρόνο. Κι όμως είστε σίγουροι ότι ξέρετε πώς να τα αποθηκεύετε και να τα συντηρείτε σωστά;

Πώς τα αποθηκεύουμε συνήθως; Μόλις τα αγοράσουμε από το μανάβικο ή το σουπερμάρκετ, τα φυλάσσουμε απευθείας μέσα στο ψυγείο μας. Αυτό είναι μέγα λάθος, καθώς μειώνει τη διάρκεια ζωής τους, ενώ παράλληλα πιάνουν χώρο στο ψυγείο μας!

Πώς συντηρούνται τα λεμόνια; Εκτός ψυγείου τα λεμόνια μπορούν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση έως και 1 εβδομάδα. Ωστόσο, αν δεν τα χρησιμοποιούμε καθημερινώς και θέλουμε να τα έχουμε για περισσότερο διάστημα, πρέπει να τα βάλουμε στο ψυγείο. Πώς; Τα βάζουμε μέσα σε ένα δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο ή μια σακούλα αποθήκευσης που κλείνει αεροστεγώς. Εννοείται ότι τόσο στο ψυγείο όσο και εκτός φροντίζουμε να είναι μακριά από τα φρούτα που παράγουν εθυλένιο, όπως οι ντομάτες και οι μπανάνες.

Μπορούν να κρατήσουν έτσι για περίπου 1 μήνα μέσα στο ψυγείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παπαδομαρκάκης
Σήμερα ξεκινά η θητεία του Γιάννη Παπαδομαρκάκη ως Γενικού Γραμματέα Παιδείας
Με φόντο τις προκλήσεις της εκπαίδευσης στα νησιά, ο νέος Γενικός Γραμματέας αναλαμβάνει καθήκοντα και δεσμεύεται για ουσιαστικές παρεμβάσεις
Σήμερα ξεκινά η θητεία του Γιάννη Παπαδομαρκάκη ως Γενικού Γραμματέα Παιδείας
pada
ΠΑΔΑ: Υποσχόμενες προοπτικές και εξαιρετικές δυνατότητες φοίτησης ενόψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού του 2025
Με πάνω από 60.000 μέλη στην πανεπιστημιακή κοινότητα, το ΠΑΔΑ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε φοιτητές στην Αττική και πρωτοπόρο ως το πρώτο...
ΠΑΔΑ: Υποσχόμενες προοπτικές και εξαιρετικές δυνατότητες φοίτησης ενόψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού του 2025
Ξεναγήσεις - Ακρόπολη
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Ξεκινούν τώρα οι αιτήσεις για 450 μόνιμες προσλήψεις χωρίς πτυχίο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Το ΑΣΕΠ ανοίγει 450 μόνιμες θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα – Χωρίς πτυχίο, χωρίς εμπειρία, με μόρια εντοπιότητας
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Ξεκινούν τώρα οι αιτήσεις για 450 μόνιμες προσλήψεις χωρίς πτυχίο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους