λίμνη
Ένα μέρος που θα σας μαγέψει

Η Ελλάδα φημίζεται για τα μαγευτικά τοπία της, οριακά μερικές φορές βλέπουμε εικόνες και αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτό το μέρος υπάρχει.

Ένα από αυτά, είναι και η Δρακολίμνη της Τύμφης, την οποία τα τελευταία χρόνια την χαρακτηρίζουν και ως το «ελληνικό Game of Thrones».

Η Δρακολίμνη της Τύμφης

Το αλπικό τοπίο στη Δρακολίμνη της Τύμφης συναντάται σε υψόμετρο 2.050 μέτρων, σε ένα οροπέδιο στον ορεινό όγκο της Τύμφης. Στην ουσία πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες αλπικές λίμνες στη χώρα και προσεγγίζεται μόνο με πεζοπορία, από το χωριό Μικρό Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια.

Το μονοπάτι που συνδέει το γραφικό χωριό της Ηπείρου με την Δρακολίμνη της Τύμφης είναι ένα από τα πιο διάσημα πεζοπορικά μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο πολλοί πεζοπόροι και λάτρεις της φύσης διανύουν, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το πραγματικό αυτό θαύμα της φύσης.

Για να προσεγγίσει κανείς τη Δρακολίμνη θα χρειαστεί να περπατήσει για συνολικά περίπου 4,5 ώρες -2,5-3 ώρες μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας σε υψόμετρο 1.950 μέτρων και από εκεί επιπλέον 1,5 ώρα- σε ένα μονοπάτι μέσα στην υπέροχη φύση της Ηπείρου. Η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτεί κανείς είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη.

limni2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

titanikos.jpg
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια
Η βύθιση του Τιτανικού το 1912 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.517 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα ρεύματα του ωκεανού ή...
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια