Thumbnail
Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά και να επαναφέρετε τη λάμψη στο χαμόγελό σας

Το σημείο εστίασης ενός όμορφου χαμόγελου με αυτοπεποίθηση; Τα λαμπερά λευκά δόντια, φυσικά. Και ένα εκθαμβωτικό χαμόγελο ξεκινά με μια καλή στοματική ρουτίνα.

Το να έχετε άλλωστε φωτεινά λευκά δόντια μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε έως και πέντε χρόνια νεότεροι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αιτίες γιατί τα δόντια σας φαίνονται θαμπά και να χάνουν τη φωτεινή και λευκή τους λάμψη. Για παράδειγμα, η χρώση του σμάλτου είναι τυπική σε ορισμένα τρόφιμα. Επιπλέον, η συσσώρευση πλάκας στα δόντια σας μπορεί επίσης να τα κάνει να φαίνονται κίτρινα.

Ενώ η επαγγελματική λεύκανση δοντιών εξακολουθεί να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αντιστρέψετε τα κίτρινα ή αποχρωματισμένα δόντια, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά και να επαναφέρετε τη λάμψη στο χαμόγελό σας.

Καθαρισμός δοντιών με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα δημοφιλές συστατικό για μια οδοντόκρεμα για τις φυσικές λευκαντικές της ιδιότητες. Το ήπια λειαντικό χαρακτηριστικό της μαγειρικής σόδας βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων από τα δόντια, ενώ παράλληλα καθιστά πρόκληση την ανάπτυξη περισσότερων βακτηρίων δημιουργώντας ένα αλκαλικό περιβάλλον. Η μαγειρική σόδα δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να λευκαίνουν τα δόντια στο σπίτι , αλλά είναι αναμφίβολα αποτελεσματική στο να προσφέρει αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, ένα φυσικό συστατικό λεύκανσης, βοηθά στην εξόντωση των βακτηρίων του στόματος ενώ παράλληλα λευκαίνει τα δόντια. Ωστόσο, εάν ψάχνετε για θεραπείες σχετικά με το πώς να λευκαίνουν τα δόντια φυσικά , το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν είναι μια λύση που μπορεί να προτιμήσετε. Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιείτε προσεκτικά το υπεροξείδιο του υδρογόνου χωρίς να υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση, επειδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ούλων σε περίπτωση κακής χρήσης.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι μια οικονομική μέθοδος λεύκανσης των δοντιών με φυσικό τρόπο. Βοηθά επίσης να σκοτώσει τα βακτήρια στο στόμα σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά μηλόξυδο γιατί μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο και να μαλακώσει τα δόντια σας, καθιστώντας σας επιρρεπείς σε λοιμώξεις όπως η τερηδόνα.

Πάστα φράουλας και μαγειρικής σόδας

Το μηλικό οξύ που υπάρχει στις φράουλες υπάρχει σε πολλά οδοντιατρικά προϊόντα για να βοηθήσει στη λεύκανση των δοντιών για την αφαίρεση επιφανειακών λεκέδων. Αν θέλετε, ανακατέψτε μια πάστα από φράουλες με μαγειρική σόδα, απλώστε τη στα δόντια σας, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε το στόμα σας για να βουρτσίσετε ξανά με κανονική οδοντόκρεμα για να εξαφανιστούν τα υπολείμματα μούρων.

Τράβηγμα λαδιού

Το Oil pulling είναι ένα συμβατικό ασφαλές φάρμακο που προέρχεται από την Ασία για τη βελτίωση της στοματικής υγιεινής και την απαλλαγή από τις τοξίνες από το σώμα. Απαιτεί να ρίξετε λάδι στο στόμα σας για να εξαλείψετε τα βακτήρια που μετατρέπονται στην πλάκα για να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα. Το λάδι καρύδας πλούσιο σε λαυρικό οξύ φημίζεται για το χαρακτηριστικό του ότι μειώνει τη φλεγμονή και καταστρέφει τα βακτήρια. Ορισμένες έρευνες αναφέρουν ότι το καθημερινό τράβηγμα λαδιού βοηθά στη λεύκανση των δοντιών μειώνοντας τα βακτήρια του στόματος εκτός από την πλάκα και την ουλίτιδα.

Μπανανόφλουδες

Οι φλούδες της μπανάνας είναι πλούσιες σε μέταλλα όπως το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, τα οποία απορροφώνται από τα δόντια σας για να τα λευκαίνουν. Απλώς τρίψτε τις φλούδες μπανάνας στα δόντια σας για δύο λεπτά και το βούρτσισμα με την κανονική σας οδοντόκρεμα είναι αρκετό για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οδοντόκρεμα λεύκανσης με κουρκουμά

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι ο κίτρινος κουρκουμάς είναι αποτελεσματικός στη λεύκανση των δοντιών γιατί δεν θα ήξερες ότι μια οδοντόκρεμα από σκόνη κουρκουμά, αιθέριο έλαιο μέντας και λάδι καρύδας με μερικές σταγόνες έλαιο μέντας συνιστούν έναν αποτελεσματικό συνδυασμό για την αβίαστη αφαίρεση της οδοντικής πλάκας. Επιπλέον, αυτός ο συνδυασμός είναι επίσης αντιβακτηριδιακός και αντιφλεγμονώδης. Ο συνδυασμός διασφαλίζει ότι τα δόντια σας γίνονται πιο λευκά και διατηρούνται στο βέλτιστο σχήμα.

Βασιστείτε σε μια δίαιτα με φρούτα και λαχανικά

Μια δίαιτα με φρούτα και λαχανικά ωφελεί το σώμα και τα δόντια σας εάν τα τρώτε συχνά. Η διατροφή σας δεν υποκαθιστά το βούρτσισμα και το νήμα. Ωστόσο, τα τραγανά λαχανικά και τα ωμά φρούτα βοηθούν στο τρίψιμο της πλάκας στα δόντια σας όταν τα μασάτε για να έχετε πιο λαμπερά δόντια. Οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι φράουλες και οι ανανάδες βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.

Οικιακά κιτ

Τα οικιακά κιτ λεύκανσης δοντιών είναι μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στις επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν άμεσα και πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά σε υψηλότερη τιμή. Τα λευκαντικά δοντιών DIY μπορούν να περιλαμβάνουν λευκαντικές ταινίες , δίσκους, τζελ, στυλό, οδοντόκρεμες , στοματικά διαλύματα και φώτα LED ως επιταχυντές, τα οποία μπορούν να προσφέρουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα τόσο άμεσα όσο και με την πάροδο του χρόνου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

VOUCHER 1250 Ευρώ σε εργαζόμενους και ανέργους του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Αιτήσεις εδώ

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ούρα
Ούρα: Τι δείχνει το χρώμα - Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό
Τι σημαίνει το χρώμα των ούρων σας; Οποιεσδήποτε σταθερές αλλαγές στο χρώμα των ούρων καθώς και στη μυρωδιά, καλό είναι να τις συζητήσετε με τον...
Ούρα: Τι δείχνει το χρώμα - Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό