νοσοκομειο
Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά τα Απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Πρόκειται για τα ιδιωτικά χειρουργεία ουσιαστικά που θα μπορούν να γίνονται μέσα στο ΕΣΥ από τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι θα αμείβονται ξεχωριστά από χρήματα που θα καταβάλουν οι ίδιοι οι ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τον Ιανουάριο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τις αμοιβές και το σύστημα που θα ακολουθηθεί μέσα στα νοσοκομεία, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του στο ΕΣΥ. Αναμένεται πάντως να εφαρμοσθεί πιλοτικά σε 4-5 νοσοκομεία ώστε να διαπιστωθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Να υπενθυμιστεί ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει το ιδιωτικό έργο και τα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβές από τους ασθενείς, είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον περιβόητο νόμο Γκάγκα και είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους όπως λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr αναμένεται εντός του Ιανουαρίου να εκδώσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για το πως ακριβώς θα αμείβονται από το σύστημα οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα χειρουργούν ιδιωτικά το απόγευμα μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, πώς θα απασχολείται το υπόλοιπο προσωπικό καθώς και το ποσοστό που θα λαμβάνει το δημόσιο νοσοκομείο για τις υποδομές που θα διαθέτει.

Τα απογευματινά χειρουργεία πάντως θεσμοθετήθηκαν από την κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι έτσι θα μπορούν νόμιμα οι νοσοκομειακοί γιατροί να εισπράττουν περισσότερα χρήματα άρα να αυξήσουν τις αμοιβές τους από το ΕΣΥ και να μην αποχωρήσουν για τον ιδιωτικό τομέα.

Τα αγκάθια

Ωστόσο, οι δυσκολίες για τα απογευματινά χειρουργεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία είναι πολλές, καθώς υπάρχουν τεχνικά ζητήματα. Για παράδειγμα, αποτελεί ερώτημα που θα νοσηλεύονται οι χειρουργημένοι ασθενείς, με δεδομένο ότι στα μεγάλα νοσοκομεία υπάρχει πληρότητα 100% και μάλιστα τοποθετούνται και ράντζα, αλλά και ποιος θα ελέγχει τους γιατρούς εάν θα παραμελούν τα δωρεάν πρωινά χειρουργεία.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να λειτουργήσουν πιλοτικά σε 4-5 νοσοκομεία και για επεμβάσεις πιο απλές που δε χρειάζονται μεγάλο χρόνο νοσηλείας.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Όσα έγιναν στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν: Πώς αποτιμά η Αθήνα τα νέα δεδομένα και τι δείχνει η στάση της Άγκυρας

Πρόγνωση Μαρουσάκη για χιόνια στην Πάρνηθα: Έρχεται χειμερινό Σαββατοκύριακο με αρκετό κρύο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foitites.jpg
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
Η κυβερνητική “μεταρρύθμιση” κινείται στη λάθος κατεύθυνση, αυτή του ιδιωτικού οφέλους σε βάρος του δημοσίου
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια