Κάθε πότε πρέπει να φορτίζουμε το κινητό μας;
Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας όλο το βράδυ

Το να φορτίζετε το κινητό σας την νύχτα μπορεί να φαίνεται πως είναι μια σωστή ώρα καθώς δεν το χρησιμοποιείτε και έτσι το πρωί θα ξυπνήσετε με την μπαταρία να είναι στο 100%, ωστόσο οι ειδικοί μας λένε πως αυτό επηρεάζει αρνητικά τη διάρκεια της μπαταρίας της συσκευής στην πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με το USA Today, οι κατασκευαστές Android, όπως η Huawei, είναι κατά των φορτίσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο στο φορτιστή για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας», αναφέρουν οι ειδικοί.

Αντ' αυτού, συνιστούν να διατηρείτε την μπαταρία σας μεταξύ 30 και 70% καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εάν δεν μπορείτε ασφαλώς να το κάνετε μόνοι σας, υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις στα τηλέφωνα που διακόπτουν την φόρτιση στο 80%.

Τα περισσότερα smartphones τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου και αυτές πάντα θα υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από τον τρόπο φόρτισης του τηλεφώνου σας. Για αυτί και χρειάζεται συγκεκριμένη χρήση. 

Μπορεί να μοιάζει ως λάθος το να μην φορτίζετε το κινητό το βράδυ, ωστόσο είναι το σωστό για τη μακροζωία της μπαταρίας. Ομοίως, αποφεύγοντας να αφήνετε την μπαταρία σας να λειτουργεί μέχρι το 0%, θα μειώσετε επίσης την πίεση στα ηλεκτρόδια και έτσι θα διατηρηθεί επίσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πέρα από τη βλάβη της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας, η φόρτιση των συσκευών κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί επίσης να αποτελέσει πρόβλημα υγείας και ασφάλειας, αν δεν προσέχετε το μέρος όπου τις αφήνετε να φορτίζουν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η φόρτιση συνήθως συνοδεύεται από κάποια αύξηση της θερμοκρασίας και αν κάτι πάει στραβά οι εύφλεκτες επιφάνειες μπορούν γρήγορα να γίνουν επικίνδυνες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα