Thumbnail
Κινητό

Ειδικοί σε θέματα κυβερνο - ασφάλειας προειδοποιούν: Μην φορτίζετε το κινητό σας σε δημόσιους χώρους. Μάλιστα το σχετικό άρθρο του CNN Money, που φέρει τον τίτλο "Παρακαλώ σταματήστε να φορτίζετε τα κινητά σας σε δημόσιες θύρες", εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα στο Ποντίκι, τέτοιες δημόσιες θυρίδες φόρτισης κινητών υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια, σε πάρκα και κεντρικές πλατείες στις μεγαλουπόλεις, ακόμα και σε καφετέριες, αλλά ο Drew Paik (της εταιρείας Authentic8, η οποία ειδικεύεται σε ζητήματα ασφαλείας των νέων τεχνολογιών) εξηγεί πως ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν κάποιος χάκερ έχει "πειράξει" αυτή τη θύρα φόρτισης και τονίζει πως αν αυτό έχει συμβεί, τότε είναι πανεύκολο για αυτόν να ανασύρει από το τηλέφωνό σας προσωπικά στοιχεία, αρχεία και ό,τι άλλο θέλει, με την ίδια ακριβώς άνεση που κάποιος μεταφέρεις με το αντίστοιχο καλώδιο φόρτισης, data σε άλλες συσκευές σου όπως το pc ή το tablet σου μέσω της θύρας USB.

Το πόσο μεγάλη άγνοια υπάρχει για την επικινδυνότητα της φόρτισης κινητών ή άλλων συσκευών με καλώδιο σε δημόσια θύρα USB, το συνειδητοποίησαν τα μέλη της εταιρείας Authentic8, σε πρόσφατο συνέδριο για την ασφάλεια των νέων τεχνολογιών που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας προχώρησαν σε ένα είδος "κοινωνικού πειράματος" στο συνέδριο, τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο του συνεδριακού χώρου, έναν "σταθμό - φόρτισης" με δημόσιες θύρες.

Έτσι διαπίστωσαν πως το 80% των ανθρώπων έσπευσαν να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα χωρίς να κάνουν καμία ερώτηση για το αν είναι ασφαλής η θύρα και μάλιστα αυτό το έκαναν οι συμμετέχοντες σε ένα συνέδριο που είχε θέμα τα προβλήματα ασφαλείας των νέων τεχνολογιών.

Όπως τονίζουν προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εντοπίσεις αν μια δημόσια θύρα φόρτισης έχει "πειραχτεί" από χάκερς έτσι οι ειδικοί σου συστήνουν να φορτίζεις το κινητό σου μόνο στο σπίτι ή σε έναν άλλο προσωπικό σου χώρο και να προμηθευτείς μια φορητή USB μπαταρία για να μην ξεμείνεις ποτέ χωρίς μπαταρία στο δρόμο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αλλάζει στα σχολεία από Σεπτέμβριο: Τα νέα μαθήματα του 2025-2026

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Hellenic Primary School της Χαράρε, στη Ζιμπάμπουε
Ζιμπάμπουε: Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας
Μια ξεχωριστή θέση εργασίας ανοίγει στο Hellenic Primary School της Χαράρε, στη Ζιμπάμπουε, όπου αναζητούνται εκπαιδευτικοί για τη διδασκαλία της...
Ζιμπάμπουε: Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
«Δεν είναι πειθαρχικό παράπτωμα η απεργία!»: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
Όχι στη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης – Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά
«Δεν είναι πειθαρχικό παράπτωμα η απεργία!»: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς