σούπερ μάρκετ προϊόντα
Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε τις αγορές σας στο σουπερμάρκετ

Θα ήταν καλό να το σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε κάποιο από αυτά τα τρόφιμα από το σουπερμάρκετ.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τροφίμων αποκάλυψαν τα τέσσερα τρόφιμα που πωλούνται στα ράφια των σουπερμάρκετ και τα οποία δεν θα έτρωγαν ποτέ. Μάλιστα, μερικά από αυτά μπορεί να σας εκπλήξουν.

Συγκεκριμένα, η Kali Kniel, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Delaware, και ο Dr. Bryan Quoc Le, χημικός τροφίμων και σύμβουλος της βιομηχανίας με έδρα την Ουάσινγκτον, αποκάλυψαν ποια είναι αυτά τα τέσσερα φαγητά, όπως αναμεταδίσει η New York Post.

Ακατέργαστες φύτρες

Αν είστε οπαδός της προσθήκης υλικών όπως φύτρες και τριφύλλι ως γαρνιτούρα σε τοστ και σάντουιτς, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κίνδυνοι μπορεί στην πραγματικότητα να υπερτερούν των πλεονεκτημάτων.

Δεν χρειάζεται να τις αποφεύγετε εντελώς, αλλά μπορούν να αποτελέσουν εστίες ανάπτυξης βακτηρίων όπως η σαλμονέλα και το E.coli, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο αν τις τρώτε ωμές. Οι ειδικοί συνιστούν να μαγειρεύονται στον ατμό για να σκοτωθούν τα μικρόβια και να μειωθούν οι κίνδυνοι τροφικής δηλητηρίασης.

Ακατέργαστο, μη παστεριωμένο γάλα

Αν δείτε μη παστεριωμένο γάλα να πωλείται στο παντοπωλείο, μην το αγοράσετε. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαφημίζουν το νωπό γάλα με το επιχείρημα ότι έχει όλα αυτά τα οφέλη για την υγεία, αλλά απλά δεν αξίζει τον κίνδυνο, επειδή υπάρχουν πολλοί παθογόνοι οργανισμοί που είναι ακόμα ζωντανοί σε αυτό το γάλα, ειδικά αν προέρχεται κατευθείαν από μια εγκατάσταση επεξεργασίας» λέει χαρακτηριστικά ο Le στη HuffPo.

Το γάλα που πωλείται σήμερα είναι παστεριωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει θερμανθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, ώστε να διασφαλιστεί ότι τυχόν επιβλαβή βακτήρια έχουν θανατωθεί.

Προϊόντα που έχουν προ-κοπεί

Παρόλο που μπορεί να σας αρέσει η ευκολία του να αγοράζετε ένα μπολ με προ-κομμένα φρούτα ή λαχανικά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο παντοπωλείο, μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι τόσο καλό για την υγεία σας.

Οι ειδικοί προτείνουν να πλένετε τα προ-κομμένα προϊόντα πριν τα φάτε. Επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα προ-κομμένα φρούτα και λαχανικά παραμένουν κρύα και να τα διαχωρίσετε από το ωμό κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά που μπορεί να βρίσκονται στο καλάθι του παντοπωλείου σας.

Ακόμα, η Kniel εξέδωσε επίσης ειδική προειδοποίηση για τα κομμένα πεπόνια ειδικότερα, λέγοντας ότι είναι «πιο ευάλωτα» σε μόλυνση. Ο πρώτος λόγος είναι ότι καλλιεργούνται στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να απορροφήσουν βρώμικο νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καλλιέργειας – και ακόμη και να έρθουν σε επαφή με περιττώματα ζώων. Η φλούδα των φρούτων μπορεί επίσης να περιέχει βακτήρια.

Μπουφές ζεστού φαγητού

Παρόλο που το φαγητά από μπουφέ είναι αρκετά νόστιμα, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε ορισμένους τρόπους διατήρησής τους. Όλα τα ζεστά φαγητά σε ένα hot bar πρέπει να διατηρούνται σε υψηλή θερμοκρασία.

Υπάρχει μια «επικίνδυνη ζώνη» στην οποία μπορεί να εισέλθουν τα τρόφιμα αν παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες. Τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα στην «επικίνδυνη ζώνη».

«Αν το σύστημα θέρμανσης είναι αμφίβολο, θα απέφευγα το μπαρ με τα ζεστά φαγητά», συμβούλευσε ο Le στη HuffPo. «Αλλά αν διατηρείται πάνω από την κατάλληλη θερμοκρασία, τότε είστε εντάξει να το φάτε, επειδή δεν μπορεί να μολυνθεί».

Η Kniel είπε επίσης ότι της αρέσει πάντα να ρίχνει μια ματιά για να βεβαιωθεί ότι τα πάντα στα μπαρ διατηρούνται καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις λαβίδες σερβιρίσματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Θέλω να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανίσω τους τουρίστες» – Η αίσθηση της έλλειψης χώρου στην Αθήνα

Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texnikes anapnois
Tεχνικές αναπνοής: Ένα εναλλακτικό μονοπάτι για ψυχική ισορροπία
Oι τεχνικές αναπνοής έχουν αναδειχθεί ως μια φυσική, προσιτή και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση του στρες και άλλων ψυχοσωματικών...
Tεχνικές αναπνοής: Ένα εναλλακτικό μονοπάτι για ψυχική ισορροπία
istoria
Όταν τα επίθετα μιλούν... τουρκικά: Πώς το όνομά σου φανερώνει επάγγελμα και παρελθόν
Όταν το επίθετο αποκαλύπτει το επάγγελμα των προγόνων: Μια γλωσσική διαδρομή από τα οθωμανικά χρόνια
Όταν τα επίθετα μιλούν... τουρκικά: Πώς το όνομά σου φανερώνει επάγγελμα και παρελθόν
pneumonia
Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα και σε μη καπνιστές
Σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, η ρύπανση του αέρα αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης καρκίνου στους...
Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, ακόμα και σε μη καπνιστές
ypologistis
10 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η ιστοσελίδα είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση
Παρότι ορισμένοι επαγγελματίες εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τη χρησιμότητα μιας ιστοσελίδας, η αλήθεια είναι πως η απουσία της ισοδυναμεί με...
10 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η ιστοσελίδα είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση