frouta
Αυτό είναι το φρούτο που ρίχνει την πίεση και προστατεύει από ιώσεις

Ένα από τα πιο «θαυματουργά» φρούτα που βγάζει η ελληνική γη είναι το ακτινίδιο. Θεωρείται πολύτιμο για την υγεία μας αφού ρίχνει την αρτηριακή μας πίεση, αλλά και δίνει τα εφόδια στον οργανισμό μας να αμυνθεί απέναντι στις ιώσεις.

Μάλιστα, περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και το μανταρίνι.

Είναι το πιο πλούσιο φρούτο σε βιταμίνη C (92,7 mg ανά 100 g). Παράλληλα αποτελεί καλή πηγή καλίου, μαγνησίου και φωσφόρου, φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων.

Εκτός από την πρόληψη ιώσεων όμως βοηθάει και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ιώσεων, καθώς και στη γρηγορότερη ανάρρωση.

Παράλληλα με την ασπίδα στο κρύωμα και την γρίπη, ελέγχετε και την αρτηριακή σας πίεση, αφού, το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο των κυττάρων και των σωματικών υγρών που βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και στην αρτηριακή πίεση, αντιμετωπίζοντας τις βλαβερές συνέπειες από την τυχόν μεγάλη ποσότητα νατρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο