Πώς θα κάνετε δωρεάν διακοπές - Τα τέσσερα προγράμματα που «τρέχουν» φέτος
Πώς θα λάβετε τα voucher 300 και 150 ευρώ για διακοπές- Αναλυτικά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα «τρέξουν» φέτος το καλοκαίρι

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη όλων των προγραμμάτων, μέσω των οποίων, χιλιάδες πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν οικονομικότερες καλοκαιρινές διακοπές.  Συγκεκριμένα τα προγράμματα που τρέχουν είναι ο Τουρισμός για Όλους, ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ καθώς και ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΠΕΚΑ. Επιπλέον φέτος θα δοθεί και ένα μπόνους 300€ για όσους κάνουν διακοπές στη Σάμο, 150€ για τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια.

  • Τουρισμός για όλους μέσω... «Freedom Pass»

Το υπουργείο Τουρισμού θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου, όπως ενημέρωσε το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα αιτήσεων που θα χορηγήσει σε 200.000 συνολικά δικαιούχους, μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, όπως περίπου συνέβη και με την εφαρμογή του «Freedom Pass».

Η ψηφιακή κάρτα  θα επιδοτεί τις τουριστικές δαπάνες που έχουν κάνουν με την διαμονή των ωφελούμενων. Οι ακριβείς λεπτομέρειες για τους δικαιούχους θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

  • Κοινωνικός τουρισμούς από τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)

Αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ θα είναι φέτος το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα αναμένεται να «ανοίξει» τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου ενώ οι περσινοί δικαιούχοι που δεν έχουν εξαργυρώσει ακόμα τα περσινά voucher μπορούν να το κάνουν έως και τις 31 Ιουλίου 2022. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους και διαρκεί έως τις 31 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, είναι 10 βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι:

  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ)
  • έλαβαν από τη ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
  • είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
  • Κοινωνικός τουρισμός ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ προχωρά και φέτος στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), έτους 2022, με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα «τρέχει» ήδη και οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας, από σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.

Τα προγράμματα της αγροτικής εστίας κατανέμονται ως εξής:

  • Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός : 53.500 δικαιούχοι
  • Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά
  • Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι
  • Δωρεάν παροχή βιβλίων: 130.000 δικαιούχοι
  • Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου: 32.500 δικαιούχοι
  • Χρηματικά βοηθήματα : 1000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 4000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες.
  • Επίδομα 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Εύβοια

Νέο επίδομα θα δίνεται σε κάθε ενήλικο φυσικά πρόσωπο προς τον σκοπό της  ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, οι οποίες επλήγησαν από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

2. Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Ειδικά για τους έγγαμους τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι υπόχρεος υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

3. Ωφελούμενοι των δικαιούχων ορίζονται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φυσικών προσώπων για το Φορολογικό 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αυτόν. περιπτώσεις συζύγων τέκνων που αμfάτεροι είναι δικαιούχοι κατά έννοια παρ. 2, ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί αίτηση

4. Δεν καθίστανται δικαιούχοι -ωφελούμενοι:

α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι Πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών όχι, καθώς και

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι -ωφελούμενοι συνάψουν παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για ΄ίδια χρονική περίοδο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;