meth-covid
Να ανακοινωθούν τα ποσοστά εμβολιασμού των εποπτών υγείας, ζητά ο Νίκος Τζανάκης

Πολλά τα ερωτήματα προς τους ειδικούς, οι οποίοι εκφράζουν άκδηλη ανησυχία για την παρούσα κατάσταση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τη διαχείρισή τους από τα νοσοκομεία τα οποία έχουν αγγίξει τα όριά τους.

Ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και εκτίμησε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να έρθει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να καταγραφούν από 100 έως 120 χιλιάδες κρούσματα και περίπου 700 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων θα ανέβει στους 590 -630 σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα.

Ο κ. Τζανάκης αναφερόμενος στην περίπτωση θανάτου της 51χρονης που δεν ήθελε να διασωληνωθεί μετά τη συμβουλή του Επόπτη Υγείας, είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ένας στους τρεις Επόπτες Υγείας είναι ανεμβολίαστος. Μάλιστα, κάλεσε το σωματείο του να ανακοινώσει τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών του.

Λίγο νωρίτερα, ο Διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, έκανε λόγο για αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία, πίεση η οποία αυξάνει μέρα με τη μέρα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου για ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά με αποτέλεσμα να χαθούν ζωές ασθενών, εξήγησε ότι πολλές ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκαν από δωρεές αλλά δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό να τις στελεχώσει.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Τζανάκης είπε ότι όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα τόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα των ΜΕΘ, αναφερόμενος στα παραδείγματα της Νέας Υόρκης και του Μπέργκαμο το προηγούμενο διάστημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερ πρωινό
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και το Ψηφιακό Σχολείο
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
δηλητηριαση
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»
Τι υποστηρίζουν οι γονείς μαθητών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα
Λαμία: Ξεσπούν οι γονείς μαθητών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση - «Ούτε μία συγγνώμη»