Παιδικοί σταθμοί στον Άλιμο: Σε άδεια ανευ αποδοχών οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί
Ο δήμαρχος Αλίμου μίλησε για την απόφαση της Πολιτείας να μη συμπεριλάβει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς

Σε άδεια άνευ αποδοχών θα βγαίνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς που έρχονται σε επαφή με κρούσμα στο Δήμο Αλίμου. Αυτό τόνισε με δηλώσεις του στο OPEN ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, σημειώνοντας πως αναγνωρίζει το πολιτικό κόστος της απόφασης αλλά όπως λέει προέχει η υγεία των παιδιών και ζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών.

Ο δήμαρχος μίλησε για την απόφαση της Πολιτείας να μη συμπεριλάβει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, ξεκαθαρίζοντας πως αυτοί που πρέπει να μείνουν σπίτι και είναι ανεμβολίαστοι θα βγαίνουν σε άδεια άνευ αποδοχών. Το περασμένο Ιούλιο, είπε ακόμα, «είχαμε πάρα πολλά κρούσματα σε παιδικούς σταθμούς και φτάσαμε να κλείσουμε πολλές μονάδες».

Δυστυχώς, η Πολιτεία δε συμπεριέλαβε στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα παιδάκια των σταθμών είναι 8-10 μηνών. Ούτε μάσκα μπορούν να φορέσουν, ούτε εμβόλιο μπορούν να κάνουν. Είναι παντελώς εκτεθειμένα. Παρόλα αυτά επιτρέπεται να είναι ανεμβολίαστος ο παιδαγωγός, ο εκπαιδευτικός μέχρι στιγμής, Πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. 

Κάνουμε ισχυρή σύσταση και παίρνουμε κανονιστικές αποφάσεις για την λειτουργία των υπηρεσιών και της πόλης. Πήραμε την απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο να κάνουμε ισχυρή σύσταση στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών να εμβολιαστεί» είπε ο δήμαρχος Αλίμου και πρόσθεσε: «Όταν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και χρειαστεί να απομονωθεί, να μπει δηλαδή σε καραντίνα θα παίρνει άδεια άνευ αποδοχών. Δεν θα τους πληρώνει η υπηρεσία να μένουν σπίτι προληπτικά. Γιατί είναι δική τους επιλογή. Έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο το οποίο είναι σεβαστό. Και όταν πρέπει να μπουν σε προληπτική καραντίνα θα πρέπει οικονομικά τη συνέπεια αυτής της επιλογής τους να την επωμιστούν οι ίδιοι. Δεν μπορεί να την επωμίζεται την συνέπεια της προσωπικής επιλογής του καθενός το δημοτικό ταμείο». 

Από την πλευρά του ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, εξήγησε τι σημαίνει η απόφαση αυτή πρακτικά για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα