Η αποστολή των προκηρύξεων 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026 στο Εθνικό Τυπογραφείο από το ΑΣΕΠ την Παρασκευή που μας πέρασε σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας κατάταξης εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία.
Οι νέοι πίνακες που θα προκύψουν δεν θα καθορίσουν μόνο τους μόνιμους διορισμούς, αλλά θα αποτελέσουν την αποκλειστική «δεξαμενή» για τις προσλήψεις αναπληρωτών έως και το σχολικό έτος 2028-2029.
Εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, το ΦΕΚ αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε διάστημα περίπου 5 έως 7 ημερών από την ανακοίνωση της αποστολής, τοποθετώντας χρονικά τη δημοσίευση το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 4 Μαϊου.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών θα γίνουν εντός του Μαϊου
Τι ακολουθεί μετά το ΦΕΚ
Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, το ΑΣΕΠ αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση για:
- το άνοιγμα της πλατφόρμας αιτήσεων
- τις προθεσμίες υποβολής
- τις λεπτομέρειες της διαδικασίας
Το alfavita.gr θα ενημερώνει πάντα πρώτο για όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"
Alfavita Newsroom