Δήμαρχος Αλίμου για επεισόδια σε κατάληψη: Ήταν ένα δυσάρεστο και θλιβερό γεγονός
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για τα επεισόδια σε υπό κατάληψη σχολείο στον Άλιμο

«Ήταν συγκεντρωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί έξω από το σχολείο, κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση αρχικά μεταξύ των γονέων και επεκτάθηκε ανάμεσα σε γονείς και μαθητές. Ήταν ένα δυσάρεστο και θλιβερό γεγονός που δεν πρέπει να στιγματίσει όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά», σημείωσε ο δήμαρχος Αλίμου για την ένταση που επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Αλίμου, όταν γονείς επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη των μαθητών.

«Αυτό το γεγονός δεν μπορεί να γίνει κέντρο της ύπαρξής μας, δεν είναι αυτό η καρδιά του προβλήματος», σημείωσε.

Για ένα μεμονωμένο γεγονός «που καταδικάζουμε και καταγγέλουμε» έκανε λόγο η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη. «Δεν είναι όμως μεμονωμένο γεγονός ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων των μαθητών», τόνισε.

Ερωτηθείσα για το αν συμφωνεί με τις επιλογές των μαθητών, σημείωσε: «οι μαθητές εκφράζουν αιτήματα δίκαια, κινητοποιούνται και φωνάζουν γι αυτά που συμφωνούμε ότι είναι δίκαια και 7 μήνες η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τα λύσει. Είναι ο μόνος τρόπος για να ακουστούν και σε πολλές φορές μας βάζουν τα γυαλιά».

«Αυτό που θέλουμε είναι να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, να λειτουργήσουν επαναλαμβανόμενα τεστ, μέτρα πρόληψης. Οι γονείς από την τσέπη τους τα τεστ», ανέφερε η κυρία Βαλαβάνη.

Για το θέμα των καταλήψεων είναι πάντα ζήτημα της πολιτείας το πως θέλει να το αντιμετωπίσει, σημείωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, «είναι παράνομες πράξεις που τελούνται κατά τη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων», υπογράμμισε.

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη περιόδο, που έχουμε το δίκαιο της ανάγκης. Έχουμε μια πανδημία που απειλεί τους πάντες και θέλει μεγάλη προσοχή να μην καταστρατηγείται η αγωνία της περιφρούρησης της δημόσιας υγείας», τόνισε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Μπόνους δημοσίων υπαλλήλων: Επιχορήγηση 45.300 ευρώ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Η χρηματοδότηση αφορά την καταβολή κινήτρων και ανταμοιβών σε υπαλλήλους που συμμετέχουν στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»
Μπόνους δημοσίων υπαλλήλων: Επιχορήγηση 45.300 ευρώ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Οι 11 κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές σύμφωνα με την κατάταξη του κατάταξη του Research.com
Οι 11 Έλληνες καθηγητές που μπήκαν στο top 1.000 των κορυφαίων επιστημόνων του πλανήτη
Από το Στάνφορντ και το Κολούμπια μέχρι το CERN: Ποιοι είναι οι διαπρεπείς ερευνητές που κατέκτησαν την παγκόσμια ελίτ
Οι 11 Έλληνες καθηγητές που μπήκαν στο top 1.000 των κορυφαίων επιστημόνων του πλανήτη
καρτα αναπηριας
Έντυπη, ψηφιακή ή πλαστική κάρτας αναπηρίας: Οδηγίες για την αναγνώριση και εξυπηρέτηση
Εγκύκλιος του υπουργείου Οικογένειας για τις μορφές της κάρτας αναπηρίας και τις ενέργειες της πολιτείας
Έντυπη, ψηφιακή ή πλαστική κάρτας αναπηρίας: Οδηγίες για την αναγνώριση και εξυπηρέτηση