Δήμαρχος Αλίμου για επεισόδια σε κατάληψη: Ήταν ένα δυσάρεστο και θλιβερό γεγονός
Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για τα επεισόδια σε υπό κατάληψη σχολείο στον Άλιμο

«Ήταν συγκεντρωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί έξω από το σχολείο, κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση αρχικά μεταξύ των γονέων και επεκτάθηκε ανάμεσα σε γονείς και μαθητές. Ήταν ένα δυσάρεστο και θλιβερό γεγονός που δεν πρέπει να στιγματίσει όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά», σημείωσε ο δήμαρχος Αλίμου για την ένταση που επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Αλίμου, όταν γονείς επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη των μαθητών.

«Αυτό το γεγονός δεν μπορεί να γίνει κέντρο της ύπαρξής μας, δεν είναι αυτό η καρδιά του προβλήματος», σημείωσε.

Για ένα μεμονωμένο γεγονός «που καταδικάζουμε και καταγγέλουμε» έκανε λόγο η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη. «Δεν είναι όμως μεμονωμένο γεγονός ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων των μαθητών», τόνισε.

Ερωτηθείσα για το αν συμφωνεί με τις επιλογές των μαθητών, σημείωσε: «οι μαθητές εκφράζουν αιτήματα δίκαια, κινητοποιούνται και φωνάζουν γι αυτά που συμφωνούμε ότι είναι δίκαια και 7 μήνες η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τα λύσει. Είναι ο μόνος τρόπος για να ακουστούν και σε πολλές φορές μας βάζουν τα γυαλιά».

«Αυτό που θέλουμε είναι να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, να λειτουργήσουν επαναλαμβανόμενα τεστ, μέτρα πρόληψης. Οι γονείς από την τσέπη τους τα τεστ», ανέφερε η κυρία Βαλαβάνη.

Για το θέμα των καταλήψεων είναι πάντα ζήτημα της πολιτείας το πως θέλει να το αντιμετωπίσει, σημείωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, «είναι παράνομες πράξεις που τελούνται κατά τη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων», υπογράμμισε.

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη περιόδο, που έχουμε το δίκαιο της ανάγκης. Έχουμε μια πανδημία που απειλεί τους πάντες και θέλει μεγάλη προσοχή να μην καταστρατηγείται η αγωνία της περιφρούρησης της δημόσιας υγείας», τόνισε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελληνιες
Πανελλαδικές 2024: Εξετάσεις - υπερπαραγωγή με γονείς να κουβαλούν ανεμιστήρες για τον καύσωνα και «μπάχαλο» σε 4 μαθήματα
Τα προβλήματα δεν περιορίστηκαν στη χτεσινή ημέρα και στα μαθήματα της Φυσικής και Ιστορίας, αλλά επεκτάθηκαν και στη Βιολογία ΓΕΛ και τα Μαθηματικά...
Πανελλαδικές 2024: Εξετάσεις - υπερπαραγωγή με γονείς να κουβαλούν ανεμιστήρες για τον καύσωνα και «μπάχαλο» σε 4 μαθήματα
papaioannou.jpg
ΑΣΕΠ: Ερχεται βελτίωση της διαδικασίας ενστάσεων εκπαιδευτικών - Εξετάζονται 6.300 ενστάσεις για τους πίνακες κατάταξης
Πρόεδρος ΑΣΕΠ Αθ.Παπαϊωάννου: Το ΑΣΕΠ εκδικάζει αυτούς τους μήνες 6.300 ενστάσεις εκπαιδευτικών που αφορούν στην κατάταξη 150.000 εκπαιδευτικών...
ΑΣΕΠ: Ερχεται βελτίωση της διαδικασίας ενστάσεων εκπαιδευτικών - Εξετάζονται 6.300 ενστάσεις για τους πίνακες κατάταξης
panelladikes
Πανελλήνιες 2024: Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία και Αρχαία με δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους κάτω από τη βάση
Εκτιμήσεις των βαθμολογητών για τις βαθμολογίες των υποψηφίων
Πανελλήνιες 2024: Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία και Αρχαία με δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους κάτω από τη βάση