Δήμαρχος Αλίμου για επεισόδια σε κατάληψη: Ήταν ένα δυσάρεστο και θλιβερό γεγονός
Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για τα επεισόδια σε υπό κατάληψη σχολείο στον Άλιμο

«Ήταν συγκεντρωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί έξω από το σχολείο, κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση αρχικά μεταξύ των γονέων και επεκτάθηκε ανάμεσα σε γονείς και μαθητές. Ήταν ένα δυσάρεστο και θλιβερό γεγονός που δεν πρέπει να στιγματίσει όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά», σημείωσε ο δήμαρχος Αλίμου για την ένταση που επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Αλίμου, όταν γονείς επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη των μαθητών.

«Αυτό το γεγονός δεν μπορεί να γίνει κέντρο της ύπαρξής μας, δεν είναι αυτό η καρδιά του προβλήματος», σημείωσε.

Για ένα μεμονωμένο γεγονός «που καταδικάζουμε και καταγγέλουμε» έκανε λόγο η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων Αττικής Στέλλα Βαλαβάνη. «Δεν είναι όμως μεμονωμένο γεγονός ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων των μαθητών», τόνισε.

Ερωτηθείσα για το αν συμφωνεί με τις επιλογές των μαθητών, σημείωσε: «οι μαθητές εκφράζουν αιτήματα δίκαια, κινητοποιούνται και φωνάζουν γι αυτά που συμφωνούμε ότι είναι δίκαια και 7 μήνες η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τα λύσει. Είναι ο μόνος τρόπος για να ακουστούν και σε πολλές φορές μας βάζουν τα γυαλιά».

«Αυτό που θέλουμε είναι να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, να λειτουργήσουν επαναλαμβανόμενα τεστ, μέτρα πρόληψης. Οι γονείς από την τσέπη τους τα τεστ», ανέφερε η κυρία Βαλαβάνη.

Για το θέμα των καταλήψεων είναι πάντα ζήτημα της πολιτείας το πως θέλει να το αντιμετωπίσει, σημείωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος, «είναι παράνομες πράξεις που τελούνται κατά τη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων», υπογράμμισε.

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη περιόδο, που έχουμε το δίκαιο της ανάγκης. Έχουμε μια πανδημία που απειλεί τους πάντες και θέλει μεγάλη προσοχή να μην καταστρατηγείται η αγωνία της περιφρούρησης της δημόσιας υγείας», τόνισε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!