Δολοφονία Τοπαλούδη
Με τη λήξη της διαδικασίας ομάδα γυναικών που είχε αναρτήσει πανό έξω από το δικαστήριο φώναξε το σύνθημα «Ποτέ μη ξεχαστεί, τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».

Με απόλυτη οργή αντέδρασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, όταν είδε να κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία έπειτα από βιασμό της κόρης της, τους οποίους αντίκρισε για πρώτη φορά.

   Η μαυροφορεμένη γυναίκα με το που είδε να μεταφέρονται στο εδώλιο οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, άρχισε να τρέμει από οργή. Αν και ο σύζυγός της και συγγενικά της πρόσωπα προσπαθούσαν να τη συγκρατήσουν, η γυναίκα πετάχτηκε από το κάθισμά της φωνάζοντας πως θέλει να δει ποιος είναι "το Αλβανάκι" και ποιος ο "γιος του ευυπόληπτου" και κινούμενη προς το μέρος των κατηγορουμένων.

   Η γυναίκα βρίζοντας και τους δύο κατηγορούμενους φώναζε πως θα τους σκοτώσει, ενώ αντιδρώντας σε όσους την κρατούσαν έλεγε: «καταστρέψανε την ζωή μου και θα κάθομαι να τους βλέπω;».

   Η κατάσταση εξομαλύνθηκε όταν συγγενείς και αστυνομικοί έβγαλαν την μητέρα του θύματος εκτός της αίθουσας.

   Στο δικαστήριο ήρθε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία αφού χαιρέτισε δια χειραψίας τους δύο γονείς, αποχώρησε.

   Μετά την ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα Έδρας οι δύο κατηγορούμενοι δια συνηγόρου δήλωσαν πως αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

   Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος των κατηγορουμένων, ο 22χρονος, δήλωσε πως αρνείται τον βιασμό, γιατί υπήρξε συναίνεση του θύματος και πως δέχεται όχι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

   Η φράση του συνηγόρου περί "συναίνεσης" του θύματος προκάλεσε έκρηξη του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και φωνάζοντας «ντροπή» είπε πως την κόρη του την βασάνισαν φρικτά: «Δεν ντρέπεστε; Έγιναν φρικτά πράγματα και λέτε για συναίνεση; Μαρτύρησε στα χέρια τους. Πλήρωνε τον Αλβανό να του πηγαίνει κορίτσια να τα βιάζει. Το δικό μας ήταν το... τυχερό! Αν δεν ήταν η Ελένη μας, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της. Να τη βασανίζουν και αυτή να τους παρακαλάει να σταματήσουν.. Και εσείς μιλάτε για συναίνεση;»

   Ο μικρότερος κατηγορούμενος, 20 ετών αλβανικής καταγωγής, δια συνηγόρου δήλωσε πως αρνείται και τις δύο κατηγορίες.

   Πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο καταθέτει ο πατέρας του θύματος Ιωάννης Τοπαλούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχή της κατάθεσης του στον χαρακτήρα του παιδιού του, αλλά και σε όσα έγιναν μέχρι τη στιγμή που παρέλαβε τη σωρό της Ελένης για να την κηδέψει. Χαρακτήρισε την κόρη του ένα «ζωντανό χαρούμενο παιδί, μεγαλωμένο με αγάπη» και συνέχισε: «Ίσως να φταίμε που δεν την κάναμε λίγο καχύποπτη». Επίσης, ο άτυχος πατέρας ζήτησε από την υπεράσπιση να «σταθεί με απόλυτο σεβασμό στην μνήμη της Ελένης μας».

   Είπε, ακόμα, πως στο εδώλιο θα έπρεπε να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί «θα έπρεπε -εφόσον τους είχαν πει πως τα παιδιά τους έχουν επιθετική και παραβατική συμπεριφορά- να έχουν κάνει κάτι».

«Ηθικοί αυτουργοί του πόνου μου η οικογένεια του Έλληνα κατηγορούμενου», ανέφερε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Ευθύνες στο συγγενικό περιβάλλον των κατηγορουμένων, ειδικά στους γονείς και τους παππούδες του μεγαλύτερου σε ηλικία, Έλληνα, επέρριψε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στην κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Η κ. Κυριακή Αρμουτίδου κατέθεσε ότι είναι πεπεισμένη όχι μόνο πως η γιαγιά του κατηγορούμενου που μένει κάτω από το «σπίτι κολαστήριο» άκουγε τις κραυγές της κόρης της και αδιαφόρησε αλλά και πως μετά «μπορεί η κυρία γιαγιά να ειδοποίησε τον γιο της και να έστειλαν στο σπίτι τις υπηρετριές τους να καθαρίσουν τα αίματα του παιδιού μου. Γιατί αυτό έκαναν πάντα. Με τον παρά τους κάλυπταν την παραβατική συμπεριφορά αυτού του τέρατος...». Επίσης, είπε πως δεν αποκλείει μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου να βοήθησαν ακόμη και στην μεταφορά του πτώματος. Ηθικοί αυτουργοίτου πόνου μου είναι αυτοί», σημείωσε.

Η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας καταφέρθηκε σε βάρος και δύο κοριτσιών, που ήταν φίλες της κόρης της, γιατί δεν της είχαν πει πως έναν χρόνο πριν το τραγικό συμβάν η Ελένη είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα βιασμό από τρία άτομα και ότι φοβόταν πολύ γιατί ανγοήθηκε από τους αστυνομικούς και φαίνεται να την εκβίαζαν με βίντεο οι δράστες.

Η μάρτυρας, έκδηλα οργισμένη, χαρακτήρισε τέρατα τούς δύο κατηγορούμενους, λέγοντας μάλιστα πως «αν ήμουν στην θέση τους, να στάζουν αίματα τα ταβάνια και τα πατώματα, θα ντρεπόμουν. Θα είχα αυτοκτονήσει».

Κατά την κ. Αρμουτίδου, ο νεαρότερος κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής, στοχοποίησε την Ελένη και αποφάσισαν με τον συγκατηγορούμενό του να «την ξεγελάσουν, να την πάρουν με την αγριότητα, με βία».

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, η μητέρα κινήθηκε προς το εδώλιο φωνάζοντας πως θέλει να δει τα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων. Με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν κλοιό γύρω από τους δύο νεαρούς, η μάρτυρας άρχισε να φωνάζει εναντίον των κατηγορουμένων.

Στο νοσοκομείο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Έντονη αδιαθεσία ένιωσε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της στο δικαστήριο, για τη δολοφονία της κόρης της. Η γυναίκα ενώ βρισκόταν εκτός της δικαστικής αίθουσας κατέρρευσε και χρειάστηκε να την παραλάβει ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο λιμενικός που εξιχνίασε το έγκλημα κατά της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε στο ΜΟΔ

Ο άνθρωπος που οι ενέργειες του αποκάλυψαν ταχύτατα τους δράστες αλλά και κρίσιμα στοιχεία του εγκλήματος σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε στην δίκη, για όσα συνέβησαν από τη στιγμή που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας σε παραλία της Ρόδου.

   Ο Θωμάς Ζόβας, λιμενικός, μέλος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Σώματος, ο οποίος μάλιστα έχει βραβευθεί για την αυτοθυσία του στη διάσωση μεταναστών από τις τοπικές αρχές της Ρόδου, αναφέρθηκε σε όσα έκανε για να εξιχνιαστεί γρήγορα η υπόθεση η οποία ξεκίνησε με την σορό "άγνωστης γυναίκας" να επιπλέει στην παραλία Φώκια της Λίνδου.

   Ο κ. Ζόβας ταυτοποίησε την σορό από το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της, απευθυνόμενος σε ιδιοκτήτες μαγαζιών για τατουάζ και αμέσως άρχισε να συλλέγει υλικό καμερών καθώς τα χτυπήματα που έφερε η 21χρονη δεν άφηναν καμία αμφιβολία ότι είχε ενώπιον του ένα έγκλημα.

   Από τους δρόμους έξω και γύρω από το σπίτι που έμενε η Ελένη Τοπαλούδη ο μάρτυρας συνέλλεξε υλικό που τον οδήγησε στον νεαρό, αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενο. Από την μαρτυρία του νεαρού οδηγήθηκε στον δεύτερο κατηγορούμενο αλλά και στον τόπο του βασανισμού και βιασμού της Ελένης και ακολούθως στο σημείο που μετά την κατακρήμνιση της εξαντλημένης και βαριά χτυπημένης φοιτήτριας, πέταξαν όλα τα στοιχεία του εγκλήματος.

   Αναφερόμενος στο διαμέρισμα που η φοιτήτρια βασανίστηκε και βιάστηκε ο λιμενικός είπε αρχικά πως «αν είναι η μητέρα μέσα στην αίθουσα δεν θα ήθελα να πω τι έγινε μέσα σε εκείνο το σπίτι». Στην συνέχεια και καθώς η μητέρα της φοιτήτριας δεν βρισκόταν στην αίθουσα, ο μάρτυρας είπε πως η κοπέλα πάλεψε σκληρά για την ζωή της. «Την χτυπούσαν και οι δύο πιστεύω .. Είχε παντού αίματα ... Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα». Είπε επίσης πως θεωρεί ότι αν η γιαγιά του Έλληνα κατηγορούμενου είχε φυσιολογική ακοή θα πρέπει να άκουγε στον κάτω όροφο τις φωνές της φοιτήτριας.

   Ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη «με πρόθεση να την εξαφανίσουν... είχαν αποφασίσει από κοινού να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει... Την χτύπησαν πολύ άσχημα και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν. Έτσι την πήγαν στον γκρεμό. Της είπαν πως θα την πάνε στο νοσοκομείο. Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν. Το να πετάξεις στη θάλασσα κάποιον θέλει δυο». 

   Η αποστροφή του λιμενικού προκάλεσε την αντίδραση του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου ο οποίος είπε «Το αρνούμαι κατηγορηματικά». Λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του είχε πει «Λυπάμαι για την Ελένη... Δεν έγινε τίποτα με την Ελένη...»

   Ο μάρτυρας που δέχθηκε τα συγχαρητήρια της εισαγγελέως Έδρας, της προέδρου και της Πολιτικής Αγωγής για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 28 Ιανουαρίου.

   Με τη λήξη της διαδικασίας ομάδα γυναικών που είχε αναρτήσει πανό έξω από το δικαστήριο φώναξε το σύνθημα «Ποτέ μη ξεχαστεί, τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xeiropedes
Σύλληψη εκπαιδευτικού σε σχολική εκδρομή επειδή εν αγνοία του μαθητές αγόρασαν οινοπνευματώδη ποτά
Χειροπέδες σε καθηγητή - συνοδό σχολικής εκδρομής, πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων
Σύλληψη εκπαιδευτικού σε σχολική εκδρομή επειδή εν αγνοία του μαθητές αγόρασαν οινοπνευματώδη ποτά