Γιάννης Αντετοκούνμπο
«Η μόρφωση θα ήταν ελεύθερη για όλα τα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Λίγο πριν επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στο Sport24, ανοίγοντας την καρδιά του για θέματα που ξεπερνούν τα στενά όρια του μπάσκετ. Ο διεθνής σούπερ σταρ αναφέρθηκε τόσο στη διάκριση της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket 2025, όσο και στην πορεία του στο NBA, αλλά και στα πρώτα βήματά του στην Ελλάδα, έχοντας πάντα δίπλα του τα αδέλφια του.

Ανάμεσα στις αθλητικές ερωτήσεις, τέθηκε και ένα διαφορετικό σενάριο: τι θα έκανε αν κάποια στιγμή γινόταν πρωθυπουργός; Ο Γιάννης δεν δίστασε να απαντήσει με τον δικό του, αυθεντικό τρόπο:

«Η μόρφωση θα ήταν ελεύθερη για όλα τα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Ο Αντετοκούνμπο θυμήθηκε μια εμπειρία από τα σχολικά του χρόνια. Στη Β’ Γυμνασίου είχε μείνει στην Ιστορία και χρειαζόταν να ξαναδώσει τον Σεπτέμβριο. Τότε, όπως περιέγραψε, ζήτησε βοήθεια από φροντιστήριο, το οποίο ζητούσε 75 ευρώ για τα μαθήματα.

Εκείνη την εποχή δούλευε μαζί με τη μητέρα του στους δρόμους, μόλις 13 ετών, προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα. Τελικά τα κατάφερε και πέτυχε βαθμό 19, που του επέτρεψε να περάσει.

Η εμπειρία αυτή τον έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο προνόμιο είναι η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Όπως ο ίδιος επισήμανε: «Αν είχα την ευχέρεια που είχαν όλα τα παιδιά, θα είχα περισσότερες ευκαιρίες».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maxairi12-1280x720.jpg
Επεισόδιο βίας ανήμερα Χριστουγέννων στο Αγρίνιο: Μαχαίρωσαν 23χρονο – Αναζητούνται οι δράστες
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά φέρεται να ενεπλάκη σε επεισόδιο με δύο άλλα άτομα
Επεισόδιο βίας ανήμερα Χριστουγέννων στο Αγρίνιο: Μαχαίρωσαν 23χρονο – Αναζητούνται οι δράστες
τρενο
Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Hellenic Train προκαλεί θύελλα αντιδράσεων: «Η εταιρία που σκότωσε 57 αθώους»
Σάλος για την χριστουγεννιάτικη κάρτα της Hellenic Train – Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Hellenic Train προκαλεί θύελλα αντιδράσεων: «Η εταιρία που σκότωσε 57 αθώους»
Φόρτιση κινητού
Το λάθος με το κινητό σε ταξίδι που εκθέτει τα δεδομένα σας
Η σύνδεση σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi αποτελεί την πιο συνηθισμένη παγίδα. Όταν το δίκτυο δεν απαιτεί κωδικό ή χρησιμοποιεί κοινό για όλους, η σύνδεση...
Το λάθος με το κινητό σε ταξίδι που εκθέτει τα δεδομένα σας