Ο μούστος, βασικό της συστατικό, δεν χαρίζει μόνο νοστιμιά αλλά και σημαντικά θρεπτικά οφέλη. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες C, K και του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Το κάλιο συμβάλλει στη ρύθμιση της πίεσης και στην υγεία της καρδιάς, ενώ το νερό και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προσφέρουν ενυδάτωση, λαμπερό δέρμα και δυνατά μαλλιά. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες και οι πολυφαινόλες του το καθιστούν ιδανικό για αποτοξίνωση και ισορροπημένη διατροφή, ακόμη και για τα παιδιά.
Η παρασκευή της είναι απλή, αρκεί να έχουμε καλής ποιότητας μούστο, είτε δικό μας είτε από αξιόπιστη πηγή.
Υλικά:
4 κούπες μούστος
¾ κούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
¾ κούπας καρύδια ή αμύγδαλα, χοντροκομμένα
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό μούστο σε μέτρια φωτιά. Τον υπόλοιπο τον αναμειγνύουμε με το αλεύρι μέχρι να γίνει λείο μείγμα και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τους μισούς ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 15 λεπτά, ώσπου η κρέμα να δέσει αλλά να παραμείνει βελούδινη. Μοιράζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με κανέλα και με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή, χλιαρή ή κρύα.
Extra tip:
Διατηρείται εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες σκεπασμένη καλά με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Για περισσότερες ημέρες, μπαίνει στο ψυγείο και κρατά έως μία εβδομάδα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ