Thumbnail
Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Θαλασσινές τοιχογραφίες για το λιμάνι που ονειρεύονται, ζωγράφισαν μαθητές περιβαλλοντικών ομάδων του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του τοπικού δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Δρω για τον τόπο μου".

Στα δύο προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που συντόνισαν οι καθηγήτριες, Φυλλιώ Τοκαλάκη και Χρύσα Βασιλείου, με θέματα: "Έργα και λόγια για τη θάλασσά μας" και "Θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα", οι μαθητές εξέτασαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι της περιοχής τους και πρότειναν θέματα για τοιχογραφίες στον παραλιακό τοίχο. Τελικά, τα σχέδια που φιλοτέχνησαν στη διάρκεια της χρονιάς, αποτυπώθηκαν χθες σε ένα τμήμα τοίχου στο λιμάνι της Μηχανιώνας, περίπου 20 μέτρων, που βάφτηκε με χρώματα και σχέδια των μαθητών.

Το τοπικό δίκτυο σχολείων δήμου Θερμαϊκού "Δρω για τον τόπο μου", ιδρύθηκε φέτος από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνη την Αντωνία Δαρδιώτη και με στόχο την ενεργοποίηση των μαθητών σε δράσεις για τον τόπο τους, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση του δημόσιου χώρου είναι ευθύνη όλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2025: Η μαθήτρια που πέτυχε το «απόλυτο 20» στην Οικονομία και πάει για ΑΣΟΕΕ

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος του 2015
«Να λάμψει επιτέλους η αλήθεια» για το δημοψήφισμα του 2015, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος του 2015
athlitismos sxoleio
Ανατίθενται καθήκοντα Ομοσπονδιακών Προπονητών σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής - Όλα τα ονόματα
Απόφαση YΠΑΙΘΑ: Εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν ρόλο σε Ομοσπονδίες για το 2025-2026
Ανατίθενται καθήκοντα Ομοσπονδιακών Προπονητών σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής - Όλα τα ονόματα